Graszoden in Vlaanderen

Graszoden kopen nabij Vlaanderen of bent u benieuwd naar het alternatief in de vorm van zaaien? U bent bij ons in onze tuincentra in Brugge en Ieper aan het juiste adres! We vertellen u graag meer over de graszoden die u kunt kopen, net als de voor- en nadelen van zaaien en maaien. U kunt met beide methoden een gazon aanleggen, we adviseren u graag over wat voor u het best geschikt is. Of misschien wilt u uw gazon repareren? Ook daar adviseren wij u graag over!Graszoden kopen Vlaanderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graszoden of zaaien in Vlaanderen

Graszoden in Vlaanderen vormen een relatief eenvoudige oplossing. U heeft snel een groen gazon, waar u direct van kunt genieten. Gras zaaien kost wat meer tijd, maar vormt aan de andere kant een meer voordelige optie, omdat graszaad veel goedkoper is dan graszoden. Denk goed na over de functie van de graszoden in uw tuin. Heeft u kinderen die lekker op het gazon gaan ravotten? Kies dan voor speelgazon, een wat sterkere grassoort. Als het gras er echt puur voor de sier ligt, kunt u kiezen voor een wat breekbaarder soort siergras. Deze grassoorten zien er uiteraard het mooist uit. Onderschat de aanleg van graszoden niet. Laat het eventueel door onze medewerkers doen.

Gazononderhoud

Of u nu kiest voor graszoden of graszaden: uw gazon nabij Vlaanderen zal niet vanzelf mooi blijven. Hier is goed onderhoud voor nodig. In onze tuincentra koopt u allerlei gereedschappen die u hierbij gaan helpen, zoals:

 • Grasmaaiers
 • Handmatige grasscharen of grasscharen op accu
 • Grastrimmers
 • Verticuteermachines
 • Strooiwagens
 • Sproeiers
 • Gieters
 • En meer voor het onderhoud van uw graszoden of gazon! 

Het is belangrijk om het gras regelmatig te bemesten en maaien. In de zomer moet u natuurlijk vaak sproeien. Doe dit alleen ’s ochtends en ’s avonds, want anders verdampt het water direct weer. Controleer het gras ook regelmatig op engerlingen en emelten, want deze kunnen uw hele gazon vernielen. Onze deskundige medewerkers geven u graag meer advies over grasonderhoud. Kom even langs in ons tuincentrum!

Graszoden en graszaden VlaanderenTips bij de aanleg van graszoden nabij Vlaanderen

We zeiden het al eerder: graszoden aanleggen, dat is zo makkelijk nog niet. Gaat u het zelf proberen? Dan is het goed om op een paar zaken te letten:

 • Leg de graszoden altijd binnen 24 uur na aankoop, anders zullen ze uitdrogen. Een uitgedroogde graszode kan niet meer hechten en is dus waardeloos!
 • Maak de grond egaal, voordat u de graszoden gaat leggen. Doe dit bijvoorbeeld met een hark.
 • Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is.
 • Leg de graszoden strak langs elkaar en rol ze uit.
 • Besproei het gazon na aanleg goed en strooi eventueel ook wat mest. U mag het gras meteen in de gewenste lengte knippen.

Wilt u uw gazon alleen herstellen? Dan kunt u kiezen voor de langzame oplossing: het strooien van graszaad op de kale plekken, of voor de snelle oplossing: snijd een vierkant uit en leg hier een opmaat gemaakte graszode.

Graszoden kopen Vlaanderen

Kom voor mooie, verse graszoden naar Groencentrum in de buurt van Vlaanderen. U kunt van te voren even bellen of mailen, zodat we prijsafspraken kunnen maken. Wij verkopen uiteraard alleen in het voorjaar en in de zomer graszoden. Kom ook naar ons groencentrum voor planten, tuingereedschap, bloemen, tuinmeubelen en nog veel meer!