Gazon

Bij Groencentrum in Brugge en Ieper bent u op het juiste adres voor alles wat met het gazon te maken heeft. Een mooi stuk gras in uw tuin staan meteen een stuk mooier in uw tuin. In onze winkels vindt u onder andere graszaad om te zaaien. Voor graszoden kunt u het best even contact met ons opnemen.

Een mooi gazon: gras zaaien of graszoden leggen?

Wilt u graag een mooi stuk gras in uw tuin? Dan heeft u twee opties: gras zaaien of graszoden leggen. De verschillende opties hebben voor- en nadelen. Wilt u snel resultaat zien? Kies dan voor graszoden. Deze grasmatten kunt u in principe snel leggen en heeft u meteen een mooi stuk gras. Kiest u ervoor om gras te zaaien, dan duurt dit wel iets langer voordat u een vol en groen stuk gras heeft. Wanneer u gras wilt gaan zaaien, kunt u dit het best tussen mei en augustus doen. Is het al eerder warm? Dan kunt u al eerder beginnen met zaaien. Het leggen van de graszoden kan eigenlijk het hele jaar door gedaan worden. Alleen wanneer het vriest of het een erg droge zomer is, raden wij het af om dan geen graszoden te gaan leggen. Eigenlijk is het de allerbeste periode om dit in mei te doen, want dan begint het groeiseizoen. Wilt u toch nog wat meer advies over graszaad of graszoden? U bent in onze winkels in Brugge en Ieper van harte welkom!

Producten voor het gazon vindt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Verschil in grassoorten

Gras is natuurlijk groen, maar er zitten wel verschillende in de diverse grassoorten. Daarom is gras niet zomaar gras. Er zijn verschillende soorten, zoals: 

  • Siergras
  • Speelgras
  • Schaduwgras

De namen van de grassoorten spreken eigenlijk voorzich. Siergras heeft een echte sierwaarde en is niet geschikt om over te lopen. Siergras is dan ook kwetsbaarder dan de andere soorten gras en zal ook veel meer gemaaid moeten worden. Speelgras kan tegen een stootje en is dan ook geschikt om bijvoorbeeld kinderen op het gras te laten spelen. De kinderen kunnen stoeien en voetballen; speelgras herstelt zichzelf. Als laatste is er nog schaduwgras en deze grassoort is speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het gras ook in de schaduw goed blijft groeien. Schaduwgras kan zowel in de schaduw als in de zon prima groeien. Weet u al welke grassoort het best in uw tuin past? Of heeft u toch nog wat vragen? U bent in onze vestigingen in Brugge en Ieper van harte welkom voor advies en tips over de grassoorten.

Kom voor allerlei producten voor het gazon naar Brugge of Ieper

Bij Groencentrum vindt u dé gazon-specialisten die u graag helpen bij het maken van de juiste keuze in gras. In onze winkels in Brugge en Ieper verkopen wij ook diverse producten om het gazon te kunnen onderhouden. Denk dan bijvoorbeeld aan bemesting, want ook gras moet u goed onderhouden en verzorgen om hier lang plezier van te hebben. Bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper, plan hieronder uw route en hopen we u snel een keer te mogen verwelkomen bij Groencentrum.