Tuinplanten

Wilt u het hele jaar door genieten van uw tuin of van uw balkon? Dan bent u bij Groencentrum in Brugge op het goede adres. Wij kunnen u advies en tips geven over alle tuinplanten die wij verkopen. Wij proberen het voor u gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende groepen. Zo zijn er planten die graag in de volle zon staan, schaduwplanten en water- en moerasplanten. Kom eens langs en laat u zich verrassen door ons assortiment.

Vaste planten en perkplanten

Het maakt niet uit of u een tuin heeft of een balkon. Er kunnen altijd tuinplanten groeien. Tuinplanten zijn onder te verdelen in perkplanten en vaste planten. Vaste planten zijn tuinplanten die ieder jaar terugkomen en perkplanten zijn éénjarig. Deze tuinplanten zijn samen erg goed te combineren. Zo heeft u altijd wel iets in bloei staan in uw tuin. Voorbeelden van vaste planten zijn klimplanten, bomen en coniferen. Perkplanten zijn bijvoorbeeld echt ideaal om in de zomer wat meer kleur aan te brengen in uw tuin of op uw balkon. Enkele voorbeelden van perkplanten zijn viooltjes, petunia's, afrikaantjes en vlijtige liesjes. Bekijk het aanbod bij Groencentrum Brugge en maak van uw tuin of balkon een echte eyecatcher.

Tuinplanten kopen bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Tuinplanten kopen bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Het verzorgen van tuinplanten

Iedere soort tuinplant heeft zijn eigen verzorging nodig. Maakt u zich geen zorgen, want ook als u geen groene vingers heeft, is dit prima te doen! Vaste planten sterven in de winter bovengronds af. De stengels die lelijk geworden zijn, kunt u gewoon afknippen. Daarna komen ze weer helemaal tot bloei. Perkplanten zijn éénjarig en niet winterhard. Eénjarige planten houden over het algemeen van een zonnige plaats in de tuin of op het balkon. Wanneer het in de zomer warm weer is, hebben ze bijna dagelijks water nodig. Daarnaast is het belangerijk wanneer u bijvoorbeeld planten in een pot of bak heeft staan, deze regelmatig bemest moeten worden. Weet u niet welke soort mest het meest geschikt is voor de planten? De medewerkers in ons tuincentrum in Brugge kunnen u hierover advies geven.

Tuinplanten kopen bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Bekijk ook ons tuingereedschap

 

 

Tuinplanten bij Groencentrum Brugge

Woont u in de buurt van Zedelgem of Jabbeke? Kom dan langs bij Groencentrum in Brugge voor een ruim assortiment aan tuinplanten. Wilt u graag advies over de tuinplanten? Dat kan! Onze medewerkers kunnen u alles vertellen. Bekijk onze openingstijden. Wij zijn tevens iedere zondag van 09.30 - 12.30 uur geopend. Graag tot ziens bij Groencentrum Brugge!

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route