Aanleg gazon

Wellicht bent u zelf van plan om het gazon aan te leggen. Lees dan snel verder! Wanneer u het gazon goed aanlegt en goed zult onderhouden, heeft u minder water nodig, minder mest en minder bestrijdingsmiddelen. Bij Groencentrum in Ieper en Brugge vindt u dan ook alle handige benodigdheden voor het aanleggen van het gazon. Voordat u begint met het leggen van een gazon, moet u eerst goed nadenken waar u de grasmat wilt hebben in de tuin. Een grasmat heeft namelijk genoeg zonlicht nodig en een luchtige grond, zodat het water goed verwerkt kan worden.

Aanleg gazon: graszoden

Wat zo ideaal is aan graszoden, is dat u meteen een mooi en vol gazon heeft. Graszoden zijn eigenlijk gras in de vorm van rollen. Graszoden kunt u het best aan het begin van het seizoen leggen, ongeveer vanaf maart. Wanneer er vorst aan de grond is of droge zomers kunt u dit beter niet doen. Welke grassoorten zijn er precies?

  • Speelgras
  • Siergras
  • Schaduwgras

Voordat u de graszoden gaat leggen moet u de grond omspitten om zo stenen te verwijderen. Laat dit even een paar weken zo rusten. Komt er in de tussentijd onkruid? Verwijder dit dan. Dan is het nu tijd om de graszoden te gaan leggen. Hark nog even de bovenlaag los, meng compost met potgrond en strooi dit bovenop de grond. Stamp vervolgens de grond aan en besproei de bovenkant. De graszoden kunnen nu gelegd worden. Stamp de graszoden voorzichtig aan en houdt de komende twee weken de grond vochtig.

Benodigdheden voor het aanleggen van het gazon vindt u bij Groencentrum Brugge en Ieper

Aanleg gazon: gras zaaien

Kiest u ervoor om gras te zaaien? Houdt u er dan rekening mee dat dit meer tijd kost. Daarentegen is het wel een stuk goedkoper en milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld het leggen van graszoden. Er zijn diverse soorten graszaadmengsels bij Groencentrum te koop. Er zit namelijk een verschil in het het soort gras. Wordt er veel op het gras gelopen? Of wilt u echt een gazon voor de sier? Er zijn zelfs graszaadmengsels voor een gazon in de schaduw. Heeft u vragen over de diverse grassoorten? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Het zaaien van gras kunt u in principe het hele jaar door doen, maar het allerbest is om het gras in het voorjaar of in het najaar te zaaien. Voordat u gaat zaaien is het belangrijk om al het onkruid en het gras uit de grond te halen. Na een aantal weken kunt u de grond gaan omspitten om vervolgens mestvoeding op de grond toe te voegen. Mestvoeding moet u niet vergeten voor het beter laten wortelen van het zaad. Vervolgens kunt u het graszaad gaan zaaien. De bodem waar het zaad in wordt gezaaid moet wel een minimale temperatuur hebben van 10 graden voor het ontkiemen van het zaad. Het graszaad ontkiemt pas wanneer het vochtig is. Het is dus belangrijk om de grond vochtig te houden. Ongeveer na twee weken gaat het graszaad wortelen. Let er wel op dat u niet over de grond gaat lopen. Dit kunt u pas doen zodra de zaden zijn ontkiemd.

Producten voor het aanleggen van het gazon vindt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Wilt u dus zelf een gazon gaan aanleggen? Kom dan bij Groencentrum in Brugge of Ieper gerust langs voor tips en advies. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over het leggen van graszoden of het zelf zaaien van gras. Bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper, plan uw bezoek en dan zien we u hopelijk snel bij Groencentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route