Bodembedekkers

Onkruid wieden is verleden tijd met bodembedekkers in uw tuin. Bodembedekkers zijn planten met een lage groeiwijze, waardoor onkruid bijna niet de kans heeft om te groeien. Bodembedekkers zullen dus nooit hoog groeien en groeien als een 'tapijt'. Bij Groencentrum in Brugge of Ieper vindt u diverse soorten bodembedekkers

Top 5 populaire bodembedekkers

Er zijn diverse soorten bodembedekkers: met bloemetjes of zonder bloemetjes, maar met deze vijf bodembedekkers komt het onkruid er niet tussendoor:

  • Kattenkruid (Nepeta) - Kattenkruid bloeit van juli tot september en trekt in deze periode veel vlinders en bijen aan. De prachtige, paarsblauwe bloemetjes vallen op en houden van de zon. Ook katten zijn dol op deze plant, dus plant hem in de tuin als u een kattenliefhebber bent.
  • Goudaarbei (Waldsteinia ternata) - Ook dit is een super vrolijke bodembedekker met gele bloemetjes. De bladeren van de Goudaardbei vormen een jaar lang een mooi groen tapijt in de tuin en houdt daarmee het onkruid goed tegen. Plant deze bodembedekker in de schaduw of halfschaduw in vanaf mei kunt u genieten van de mooie, bloemen.
  • Maagdenpalm (Vinca minor) - De maagdenpalm is een wintergroene bodembedekker voor een plek in de schaduw. Het is een sterke plant en zorgt dat onkruid geen kans heeft in uw tuin. Deze bodembedekker wordt dan ook vaak geplant in een onderhoudsvrije tuin. Van maart tot juni bloeien er prachtige, blauwe bloemen aan de plant.
  • Salie (Salvia officinalis 'Berggarten') - Salie is een bodembedekker die perfect met andere planten te combineren is. De plant groeit vrij laag, is dol op de zon en van juli tot september komen er paarse bloemen aan de Salie. De bladeren blijven het hele jaar aan de plant.
  • Vrouwenmantel (Alchemilla mollis) - Vrouwenmantel is een kruidsoort en is een perfecte bodembedekker. De plant groeit goed in de halfschaduw of zon en is goed te combineren met bijvoorbeeld rozen.

Groencentrum | Brugge | Ieper | Bodembedekkers | Tuinplanten

Bodembedekkers koopt u bij Groencentrum in Brugge of Ieper

Wilt u één van de populaire bodembedekkers kopen? Of bent u misschien op zoek naar een andere soort bodembedekkers? Kom eens langs in één van onze winkels. Onze medewerkers helpen u graag verder. U kunt ons ook altijd bellen of mailen. Bekijk op de contactpagina de gegevens. Wanneer naar één van onze winkels in Brugge of Ieper komt, bekijk dan ook meteen onze afdeling met andere vaste planten of kamerplanten. Bij Groencentrum koopt u planten voor scherpe prijzen! Hopelijk tot snel bij Groencentrum!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 13:30 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 13:30 t.e.m. 18:30057200862Plan route