Waterplanten

Waterplanten horen natuurlijk thuis in een mooie vijver. Er zijn diverse soorten waterplanten. De ene soort draagt bij aan het zuurstofgehalte, maar er zijn ook soorten die er voor de sier zijn. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper kunt u terecht voor veel verschillende soorten waterplanten. Wij verkopen in onze winkels onder andere: 

  • Drijfplanten voor in de vijver
  • Zuurstofplanten voor in de vijver

Waterplanten kopen bij Groencentrum

Bent u op zoek naar waterplanten? Die koopt u natuurlijk bij Groencentrum in Brugge of Ieper. Waterplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Wat dacht u bijvoorbeeld van de mooie waterlelie? Wij hebben in onze winkels dan ook een ruim assortiment. De allerbeste tijd om de waterplanten te planten in de vijver is rond mei en juni. Dit komt omdat het water dan op de juiste temperatuur is. De moerasplanten en oeverplanten zijn geschikt om langs de rand van de vijver te plaatsen. Deze hebben verder geen invloed op de waterhuishouding. Zuurstofplanten zijn daar wel weer goed voor, omdat ze het water zuiveren en daarmee zorgen voor genoeg zuurstof.

Zuurstofplanten voor in de vijver kopen

Zuurstofplanten zorgen er dus voor dat het zuurstofgehalte in uw vijver op peil blijft. En dat is erg belangrijk! De zuurstofplanten zorgen er namelijk voor het water mooi en helder blijft. Toch is een zuurstofplant nooit helemaal genoeg. U zult altijd nog een vijverpomp of vijverfilter moeten aanschaffen. Zuurstofplanten staan natuurlijk wel heel leuk in de vijver en de vissen in de vijver genieten hier ook zeker van. 

Diverse waterplanten vindt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Ook voor in de vijver: drijfplanten

Heeft u dan eindelijk de vijver die u altijd al wilde? Dan zijn drijfplanten ook ideaal. De functie van drijfplanten is dat ze CO2 uit te lucht halen. Daarnaast zijn de planten makkelijk in onderhoud en groeien ze niet snel. De drijfplanten kunt u zelfs laten overwinteren, maar dat moet dan wel in een vorstvrije omgeving.

Waterplanten kopen in Brugge en Ieper 

Bent u benieuwd geworden naar ons aanbod met waterplanten? Dan bent u in onze winkels in Brugge en Ieper uiteraard van harte welkom. Dan kunt u meteen onze hele vijverafdeling zien met het complete aanbod met producten voor de vijver. Heeft u vragen over het aanleggen van een vijver? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel bij Groencentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route