Grond- en meststoffen

Onder grond- en meststoffen verstaan wij diverse soorten grondsoorten. Denk dan bijvoorbeeld aan potgrond, tuingrond en turf. Naast de bekende, traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuinplanten en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten potgrond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben. Naast de grondsoorten vindt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper natuurlijk ook meststoffen. Voor verschillende soorten bemesting bent u bij ons op het juiste adres.

Diverse grondsoorten in Brugge en Ieper

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende grondsoorten. Voor goede, gezonde en sterke planten heeft u zeker goede potgrond nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Cactusgrond
  • Kamerplantengrond
  • Orchideeëngrond
  • Potgrond
  • Biologisch potgrond
  • Buxusgrond
  • Tuingrond
  • Tuinaarde

Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u nog meer verschillende grondsoorten. Vraag onze medewerkers welke grondsoort u het best kunt gebruiken bij uw planten.

Grond- en meststoffen koopt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Planten kunnen niet zonder meststoffen

Zowel tuinplanten als kamerplanten hebben meststoffen nodig. Planten zijn als het ware net mensen: ze hebben water en voeding nodig. Wanneer een plant, bloem of struik geen voeding krijgt, zal hij vatbaarder zijn voor ziektes en verschillende plagen. Het bemesten van de tuin kunt u het best in het voorjaar doen. Planten zijn zich in deze periode aan het ontwikkelen en kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Er zijn twee soorten meststoffen:

  • Organische meststoffen: Deze meststoffen zijn samengesteld door grondstoffen uit de natuur. Wanneer u organische meststoffen gebruikt, zullen deze niet meteen worden opgenomen. Dit komt omdat ze in de bodem eerst worden afgebroken tot mineralen. Vervolgens zullen de planten langzaamaan de voedingsstoffen opnemen.
  • Kunstmest: Deze mest bestaat uit kunstmatige voedingsstoffen. Kunstmest werkt eigenlijk meteen in op de planten versterkt onder andere de groei van de planten. Daarnaast werkt kunstmest veel langer door dan organisch mest. Let wel op, bij teveel kunstmest kunnen de wortels van de planten beschadigen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u toch wat vragen heeft over de verschillende meststoffen. Dat is natuurlijk geen probleem! Vraag het gerust aan één van onze medewerkers van Groencentrum. In onze winkels verkopen wij organische meststoffen van DCM. Meer weten over DCM? Lees dan snel verder!

De meststoffen van DCM

Een bekend merk als het gaat om meststoffen zijn natuurlijk de producten van DCM. Eén van de belangrijkste pijlers van DCM is duurzaamheid. De meststoffen van DCM zijn organische meststoffen geproduceerd op basis van natuurlijke grondstoffen. Deze organische meststoffen zorgen voor een vruchtbare bodem en een goede gezondheid van de planten. Bij Groencentrum vindt u dan ook een ruim aanbod met producten van DCM. Wilt u dus echt goede voeding geven aan uw planten? Kom langs en kies voor DCM!

Groencentrum | Brugge | Ieper | Grondsoorten | Meststoffen

Grondsoorten en meststoffen kopen in Brugge en Ieper? Kom naar Groencentrum

Kom gerust eens langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper voor heel veel soorten grondsoorten en meststoffen. Wanneer u een bezoekje brengt aan ons tuincentrum kunt u meteen onze afdelingen met tuinplanten en kamerplanten zien. Of wat dacht u van onze bloembakken assortiment. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en adviseren u graag over de grondsoorten en meststoffen. Kom langs en laat u inspireren! Bekijk de openingstijden van onze winkels, plan hieronder uw route en dan zien we u hopelijk snel!

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route