Moestuin

Het hebben van een eigen moestuin is hartstikke leuk! Allereerst begint u met het zaaien in potjes. Vervolgens kunt u starten met een eigen, grote moestuinbak. Wilt u lekker aan de slag en heeft u zin om een eigen moestuin te beginnen? Kom dan eens langs bij Groencentrum in Brugge en Ieper voor alle producten die u dan nodig heeft.

Hoe start u een eigen moestuin?

Allereerst is het belangrijk dat u een goede plek voor de moestuin uitzoekt. Een plekje in de zon is echt heel belangrijk, want groenten houden nu eenmaal van de zon en groeien uiteindelijk hierdoor goed. Wat ook belangrijk is, is dat de moestuin niet in de wind staat. Van koude wind worden groenten niet heel blij. Een tip van onze moestuin experts: begin met kweken van groenten die makkelijk zijn, zoals rucola en tomaten. Op deze manier maakt het u zelf niet te moeilijk en zal het kweken uiteindelijk ook wel lukken. Het is belangrijk dat u uw moestuin start na de vorst, dus in het voorjaar. Echter kunt u in februari al beginnen met het voorzaaien in kweekpotjes. Die kunt u dan binnen in de vensterbank zetten. De zaadjes zullen dan ontkiemen en zullen er kleine plantjes gaan groeien. Vanaf april kunt u de plantjes naar buiten in de moestuinbak zetten. Hier zullen ze dan verder gaan groeien. De diverse soorten kruiden, groenten en fruit moeten goed onderhouden worden. Heeft u vragen over het kweken? Kom gerust langs in Brugge of Ieper en onze medewerkers helpen u graag!

Alles voor uw moestuin koopt u bij Groencentrum in Brugge of Ieper

Een moestuin: wat kunt u allemaal zelf kweken?

Eigenlijk kunnen alle soorten fruit, groenten en kruiden gekweekt worden. Toch is het ene soort moeilijker te onderhouden en te kweken dan de andere soorten. Welke kruiden en groenten zijn makkelijk om mee te beginnen?

  • Peterselie
  • Tomaten
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Sla
  • Basilicum
  • Aardbeien
  • Kervel
  • Oregano

Wanneer u het moestuinieren onder de knie heeft, kunt u een nieuwe uitdaging aangaan door de wat moeilijkere soorten zaad te planten. Wilt u weten welke soorten hier bij horen? Vraag het gerust aan de medewerkers van de Groencentrum vestigingen in Brugge en Ieper. Zij weten veel over het moestuinieren!

Een biologische moestuin starten

Een biologische moestuin begint natuurlijk met biologische zaden. Zowel in Brugge als in Ieper helpen wij u graag verder als u met biologische zaden aan de slag wilt gaan, vraag onze medewerkers gerust om meer informatie. In een biologische moestuin is het ook belangrijk om te kijken naar de meststoffen die u gebruikt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf compost te maken, of om enkel biologische meststoffen te gebruiken. Wilt u hier meer over weten? Kom dan bij ons langs, dan helpen wij u graag verder!

Groencentrum - Moestuin - Brugge - Ieper

Alles voor de moestuin koopt u in Brugge of Ieper

Wilt u graag een eigen moestuin beginnen met bent u erg enthousiast geworden? Bij Groencentrum vindt u allerlei zeer handige producten voor een eigen moestuin. Denk dan aan tuinhandschoenen, kweekpotjes, moestuin gereedschap, kweekgrond, meststoffen en moestuinbakken. Kom gerust eens een keertje bij Groencentrum langs. Laat onze medewerkers u helpen, adviseren en tips geven voor het beginnen van een eigen moestuin. Bekijk de openingstijden van onze vestiging in Brugge of Ieper en dan zien we u hopelijk snel in ons tuincentrum! 

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route