Siergrassen

Siergrassen passen echt in elke tuin! Of u nu een moderne-, romantische of vijvertuin heeft, het maakt niet uit! De wuivende aanblik van siergrassen is het unieke van deze soort planten. Vooral in de winter hebben siergrassen een mooie kleur en kunnen ze de tuin van de nodige kleurschakeringen voorzien. Vrijwel alle siergrassen zijn winterhard, behalve de Cortaderia soorten. Siergrassen kunt u eigenlijk het hele jaar door planten. Voor de vele soorten siergras en bijbehorende meststoffen bent u bij Groencentrum in Brugge of Ieper aan het juiste adres. Onze deskundige medewerkers kunnen u helpen met het uitzoeken van de juiste siergras voor je tuin. Kom langs en laat u inspireren!
 

Verschillende siergras soorten

Siergras klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het zeker niet! Siergrassen maken uw tuin nét wat speelser. Of u nu op zoek bent naar een bodembedekker of wanneer u op zoek bent naar tuinplanten waar weinig onderhoud voor nodig is, dan zijn siergrassen de oplossing. Toch vallen er onder siergrassen veel diverse soorten. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Prachtriet (Miscanthus sinensis 'Gracillimus')
  • Blauwgras (Festuca 'Intense Blue')
  • Japans bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron')
  • Pampasgras (Cortaderia selloana)
  • Vedergras (Stipa tenuissima)

In onze tuincentra in Brugge en Ieper vindt u nog meer verschillende soorten siergrassen. De ene soort siergras kan met het groeien namelijk heel hoog worden en andere soorten blijven laag bij de grond. Vraag onze medewerkers gerust om advies welke siergras het best bij u in de tuin past.
 

Siergrassen koopt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper
 

Verzorgen van siergrassen

Of u nu siergrassen in de tuin heeft staan of siergrassen in pot, ze moeten natuurlijk goed worden verzorgd. Dan heeft u er lang plezier van! Siergrassen die in de winter bruin worden kunt u na de winter terugknippen tot zo'n 30 centimeter boven de grond. Dit kunt u het best in maart of april doen. Dan is de vorst in ieder geval voorbij. De wortels zijn in principe nog prima, maar de stengels zijn afgestorven. Wanneer de siergrassen dan terugknipt, komt er in het voorjaar weer veel nieuw gras tevoorschijn. Wintergroene siergrassen, zoals de Carex, hoeven niet geknipt te worden. 
 

Voor diverse siergrassen kunt u terecht bij Groencentrum in Brugge en Ieper
 

Bekijk ook onze andere tuinplanten

 

 

Siergrassen kopen in Brugge en Ieper

Bent u benieuwd geworden naar ons assortiment met siergrassen? Dan bent u bij ons in Brugge of Ieper natuurlijk van harte welkom! In onze tuincentra kunt u meteen al onze andere tuinplanten zien, zoals Chrysanten, rozen, klimplanten, bloembollen en zaden. Kom gerust eens inspiratie opdoen. Bekijk de openingstijden van onze winkels, plan hieronder de route naar het tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route