Vaste planten

Vaste planten zijn planten die gedurende het hele jaar in uw tuin kunnen blijven staan. Bij ons Groencentrum in Brugge en Ieper kunt u terecht voor de mooiste vaste planten. Zo staat uw tuin er het hele jaar mooi bij!

Groeicyclus van vaste planten

Vaste planten hebben één ding gemeen: hun groeicyclus. De meeste vaste planten sterven af in het najaar en komen weer op in het voorjaar. In de winter, als de plant is afgestorven, speelt het leven zich af in de wortels van de plant. Vaste planten zijn door hun groeicyclus de ideale basis voor iedere tuin, zo groeien namelijk ieder jaar weer terug! Dit scheelt u veel tijd, zo hoeft u niet elk jaar uw gehele tuin om te gooien. Klimplanten zijn ook vaste planten, je zou denken dat deze dan ook kaal worden. Natuurlijk zijn er veel soorten waarbij dit gebeurd, maar er zijn ook soorten die het hele jaar groen blijven!

Verschillende soorten vaste planten

Vaste planten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bodembedekkers zijn vaste planten die, de naam zegt het al, laag op de bodem blijven. De bodembedekkers zijn ideaal om lege plekken in uw tuin te vullen. Deze vaste planten zorgen er namelijk mede voor dat er geen onkruid kan groeien op de plek waar zij staan. Zo staan ze niet alleen mooi in uw tuin, bodembedekkers zijn ook erg functioneel! Klimplanten zijn ook een soort vaste planten, deze groeien naar boven. Klimplanten zijn ideaal om te groeien tegen een schutting of huis aan. Vaste planten doen het goed als zij met een paar bij elkaar staan.  U kunt bijvoorbeeld een paar vaste planten in een border plaatsen. Met een goed gevulde border kunt u ervoor zorgen dat er gedurende het hele jaar bloeiende planten in uw tuin staan!

Groencentrum | Brugge | Ieper | Vaste planten

Vaste planten die niet veeleisend zijn

Heeft u niet zulke groene vingers maar wilt u toch een border vol vaste planten? Hieronder volgen een paar vaste planten die makkelijk in de verzorging en niet veeleisend zijn:

  • Zonnehoed (Echinacea purpurea)
  • Zonnekruid (Helenium)
  • IJzerhard (Verbena bonariensis)

Zonnehoed is een prachtige plant die erg populair is in België. De plant staat in de zomer vol te bloeien en wordt dan veel bezocht door bijen. Zo heeft u niet alleen een mooie vaste plant in uw tuin, ook helpt u de bijen te overleven! Zonnekruid is een plant die makkelijk te combineren is met andere vaste planten in bijvoorbeeld een border. Deze plant houdt van de volle zon, maar heeft wel een tijdje nodig om zich te vestigen en te groeien. Officieel is IJzerhard geen vaste plant, het is een plant die zich ieder jaar opnieuw uitzaait. Toch is het een plant die zeker mooi staat in een border. IJzerhard groeit van het voorjaar tot aan het najaar en heeft prachtige paarse bloemen. 

Vaste planten koopt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Vaste planten kopen bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Met de vaste planten van Groencentrum heeft u gegarandeerd een mooie en volle tuin. Kom langs in één van onze vestigingen in Brugge en Ieper voor ons gehele assortiment vaste planten. Onze medewerkers helpen u graag met het uitzoeken van de juiste vaste planten voor uw tuin. Voor vragen kunt u zeven dagen per week bij ons terecht, of kunt u contact met ons opnemen. 

Bent u toch op zoek naar andere planten voor in uw tuin? Neem dan eens kijkje bij ons artikelaanbod perkplanten of siergrassen!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route