Bloembollen en zaden

Bij Groencentrum kunt u kleurrijke bloembollen en verschillende soorten zaden vinden. Bloembollen bestaan uit twee verschillende soorten, namelijk voorjaarsbollen en zomerbollen. Deze soorten bloembollen komen uit in het voorjaar en in de zomer. Dat betekent dat u in die tijd wat kleur in de tuin of op uw balkon kunt brengen! Naast bloembollen verkopen wij ook verschillende zaden, zoals kruidenzaden en groentezaden. Ons assortiment is zeer ruim, dus kom gerust eens een keer langs in één van onze vestigingen in Ieper en Brugge!

Voorjaarsbollen en zomerbollen kopen

Er zit een duidelijk verschil in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei. Dat heeft te maken met de vorst. De voorjaarsbollen worden geplant voor de vorst en zomerbollen na de vorstperiode. De voorjaarsbollen hebben de vorst namelijk nodig om uiteindelijk te bloeien, terwijl de zomerbollen dat niet nodig hebben. Bloembollen voelen als snel thuis en zijn tevreden met ieder plekje in de tuin of in een plantenbak. Bij Groencentrum vindt u uiteraard bekende soorten bloembollen, zoals:

Let er wel op dat de zomerbollen éénjarig zijn. Wanneer u bijvoorbeeld Narcissen in de grond laat zitten, komen ze het jaar daarop in grote getalen weer terug. Kleurrijk is dat in ieder geval wel! Wilt u meer weten van de verschillende bloembollen? De medewerkers van onze vestigingen in Brugge en Ieper kunnen al uw vragen beantwoorden. Kom gerust eens langs!

Bloembollen en zaden kopen bij Groencentrum in Ieper en Brugge

Zaden kopen

U heeft bij Groencentrum een ruime keuze aan zaden. Denk dan bijvoorbeeld aan zaden voor in de siertuin, zoals perkplanten en verschillende snijbloemen. Maar bij ons vindt u natuurlijk ook groentezaden en kruidenzaden. Zo kunt u uw eigen moestuin bijvoorbeeld beginnen. Hoe leuk is het als u uw eigen gekweekte tomaten, sla, andijvie, bieslook of peterselie kunt gebruiken. Ten eerste is het hartstikke leuk om te doen en ten tweede zullen eigen gekweekte tomaten erg lekker smaken! In onze vestigingen in Brugge en Ieper vindt u ook allerlei handige kweekkastjes, bakjes en schepjes om het moestuinieren u makkelijk te maken.

Bloembollen en zaden kopen bij Groencentrum

In het vroege voorjaar verkopen wij in ons tuincentrum ook bloembollen op pot of bloembollen die verwerkt zijn in een plantenbak. Zo kunt u al op tijd het voorjaar in huis halen met deze vrolijke items. Kom eens langs in één van onze vestigingen in Brugge en Ieper, dan kunt u met eigen oen ons assortiment bekijken. U bent van harte welkom bij ons!

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route