Fruitbomen en fruitstruiken

Wat is er nu lekkerder dan vers fruit uit uw eigen fruitbomen en fruitstruiken? Bij Groencentrum Brugge en Ieper bent u aan het juiste adres voor fruitbomen en fruitstruiken die uw tuin zullen sieren én waar u natuurlijk zelf de vruchten van mag plukken. Deze bomen en struiken zijn ideaal als toevoeging aan uw moestuin, maar ook als u geen volledige moestuin heeft verdienen deze bomen en struiken een mooie plek in uw tuin. De bomen en struiken zullen u in het seizoen verrassen met een heerlijke lading aan vers fruit. Daarnaast is het ook een erg mooi gezicht waar u veel plezier van zult hebben!

Fruitbomen en fruitstruiken voor in uw eigen tuin

Fruit smaakt natuurlijk nóg lekkerder als het uit uw eigen tuin komt. Daarnaast geven fruitbomen en fruitstruiken u de kans om lokaal én seizoensgebonden te eten, waarmee u uw steentje bijdraagt op het gebied van duurzaamheid. Er zijn verschillende bomen en struiken te vinden in onze vestigingen, zo kunt u denken aan:

  • Appelbomen
  • Perenbomen
  • Bramenstruiken
  • Frambozenstruiken
  • Diverse soorten bessenstruiken

En nog diverse  andere soorten! Uw favoriete fruit kunt u in de seizoenen volledig uit uw eigen tuin halen. Fruitbomen hebben veel behoefte aan een zonnige standplaats in de tuin. Daarnaast kunnen ze in de eerste jaren wat extra steun gebruiken, bijvoorbeeld door middel van een steunpaal. U kunt het hierbij houden wat betreft eten uit eigen tuin, maar de liefhebbers kunnen ook kiezen om hun tuin verder aan te vullen met kruiden en groenten uit eigen tuin. De beste periode om fruitbomen te planten, is van half november tot en met maart. In deze periode zijn de bomen nog in rust. 

Fruitbomen en fruitstruiken Groencentrum

Fruitstruiken of fruitbomen uitkiezen voor fruit uit eigen tuin

Verschillende fruitbomen en fruitstruiken hebben verschillende kenmerken als het gaat om de bodem waar ze goed op groeien en de voeding die ze nodig hebben. Daarnaast zijn er kruisbestuivers en zelfbestuivers. Dat houdt in dat kruisbestuivers stuifmeel van een ander ras nodig hebben om te kunnen bloeien, waar zelfbestuivers geen andere planten in hun directe omgeving nodig hebben. Dit is een belangrijk aandachtspunt bij het uitkiezen van uw fruitbomen en fruitstruiken. Uiteraard kunnen wij u hier ook over informeren in ons tuincentrum. Daarnaast is de belangrijkste informatie hierover vaak ook aangegeven op de informatielabels die u bij de struiken en bomen vindt. Zo kunt u de optimale combinaties samenstellen, waardoor uw fruitbomen en -struiken goed zullen groeien! 

Meer weten over fruitbomen en fruitstruiken? Bezoek Groencentrum Brugge of Groencentrum Ieper!

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u ons aanbod in het echt bekijken? U bent uiteraard van harte welkom bij onze beide vestigingen in Brugge en Ieper. Hier kunnen wij u ook voorzien van extra informatie indien nodig en tevens vindt u alle benodigdheden om uw moestuin zo goed mogelijk te onderhouden. Bijvoorbeeld de juiste meststoffen en handgereedschappen, maar ook bewatering en andere benodigdheden voor een gezonde tuin vindt u in beide vestigingen. Zo kunt u binnenkort genieten van prachtige fruitbomen en -struiken waar u zelf de vruchten van mag plukken!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route