Bloeiende kamerplanten

Als het om bloeiende kamerplanten gaat, komen veel soorten oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen. Wanneer u dus zo'n soort in huis heeft, moet u hier wel rekening mee houden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, maar cactussen daarentegen staan juist graag in de zon. Hoe warmer, hoe beter! Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u een ruime afdeling met prachtige, kleurrijke, bloeiende kamerplanten. Heeft u al een favoriet? Kom in ons tuincentrum langs voor inspiratie!

Wat zijn populaire bloeiende kamerplanten?

Doordat er veel soorten bloeiende kamerplanten zijn, kunnen wij ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij enkele populaire bloeiende kamerplanten voor u op een rijtje gezet:

  • Anthurium - De Anthurium wordt ook wel Flamingoplant genoemd. De bloemen zijn in de vorm van kelken en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.
  • Strelitzia - Een andere naam voor deze plant is de Paradijsvogelplant of Paradijsvogelbloem. Dit is een sierlijke bloeiende kamerplant en een echte eyecatcher in huis.
  • Orchidee - Wie kent deze plant niet? Eén van de bekendste bloeiende kamerplanten is natuurlijk de Orchidee. De Orchidee bloeit ongeveer 3 weken, maar dat kan uitlopen tot wel 2 maanden. De plant heeft weinig water nodig en is dus prima te verzorgen!

Bloeiende kamerplanten | Groencentrum | Brugge | Ieper

Hoe moeten bloeiende kamerplanten worden verzorgd?

Veel soorten bloeiende kamerplanten houden van een lichte plek in huis. Het beste is een plek in de ochtendzon. Uiteraard hebben bloeiende kamerplanten water nodig, maar tijdens de bloeiperiode van de plant, is het ook belangrijk om plantenvoeding te geven. Bij Groencentrum vindt u plantenvoeding speciaal voor bloeiende kamerplanten. Soorten zoals de Cyclaam, Kaapsviooltje, Hortensia en Primula houden van een voetbad. Dat betekent regelmatig water geven en zorg dat het water altijd lauw is. Wat veel mensen niet weten, is dat de kamerplanten ook gek zijn op een sproeibeurt of zet ze gerust eens buiten tijdens een regenbui. Zijn de bloemen van de kamerplant uitgebloeid, dan hoeft u de plant nog maar één keer per week water te geven. In het voorjaar is de beste tijd om de plant te verpotten. Gebruik hiervoor dan ook goede potgrond. In onze winkels in Brugge en Ieper vindt u diverse soorten potgrond. Vraag gerust aan één van onze medewerkers welke potgrond u het best kunt gebruiken en geniet van al het moois van onze bloeiende kamerplanten. 

Bloeiende kamerplanten | Groencentrum | Brugge | Ieper

Bloeiende kamerplanten kopen? Breng een bezoekje aan Groencentrum in Brugge of Ieper

Wilt u naast uw groene kamerplanten, cactussen en vetplanten ook een mooie bloeiende kamerplant? Kom dan eens langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper. In onze winkels vindt u een zeer ruime afdeling met kleurrijke kamerplanten. Wanneer u een mooie plant heeft gekozen, kunt u op onze bloempotten afdeling meteen een bijpassende pot kiezen. Vraag aan onze medewerkers of zij de plant voor u kunnen oppotten, zodat u met een hele nieuwe plant mét bloempot naar huis gaat. Wanneer u naar ons tuincentrum komt, kunt u meteen een kijkje nemen bij onze andere kamerplanten. Plan hieronder alvast de route naar één van onze winkels, bekijk de openingstijden en dan hopen we u snel te zien bij Groencentrum.

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route