Bomen, heesters en coniferen

Bij Groencentrum in Brugge en Ieper bent u op het juiste adres wanneer u op zoek bent naar bomen, heesters of coniferen. Waarom? Wij hebben planten in ons tuincentrum van de beste kwaliteit en adviseren u graag welke boom, heester of conifeer het best in uw tuin past. Eigenlijk horen bomen in grotere tuin, maar tegenwoordig zijn er ook zeker boompjes die perfect in een kleine tuin passen. Wilt u meer weten over deze tuinplanten? Lees dan snel verder!

Wat zijn heesters?

Eigenlijk zijn heesters struiken. Maar wat is het verschil tussen een heester en een boom? Een heester heeft geen stam. Er komen namelijk verschillende takken uit de grond. Een ander kenmerk van een heester is dat deze boven grond verder vertakt. Uiteindelijk zal een heester verder dichtgroeien met bladeren en eventueel met bloemen. De heesters zijn verkrijgbaar in wintergroene heesters, zoals de Laurier en de Buxus. Er zijn ook heesters die in bloei staan, zoals de Ribes. In veel gevallen verliezen de heesters voor de herfst hun blad. Benieuwd naar de heesters die wij in onze winkels verkopen? Kom dan snel langs bij Groencentrum in Brugge en Ieper. Onze medewerkers staan klaar om u alles te vertellen over de heesters.

Zijn coniferen wintergroen?

De conifeer is eigenlijk een verzamelnaam voor alle naaldbomen en naaldstruiken. Coniferen blijven over het algemeen in de winter groen. Dat is natuurlijk ideaal, want zo heeft u altijd in de tuin iets groens staan. Er is alleen een uitzondering en dat is de Larix. Deze soort verliest zijn naalden. Bent u overigens handig in snoeien? Dan kunt u coniferen ook in vorm snoeien. Dat staat vast en zeker er mooi in de tuin! Bij Groencentrum vindt u ook diverse soorten tuingereedschappen die dit klusje voor u een stuk gemakkelijker maken.

Bomen, heesters en coniferen vindt u bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper

Een boom in heel veel verschillende soorten

Grote bomen, kleine bomen, brede bomen en smalle bomen. Er zijn zoveel bomen te verkrijgen! Tegenwoordig zien we dat de mediterrane bomen helemaal hip zijn. Wat zijn mediterrane bomen? Denk dan onder andere aan:

  • Palmbomen
  • Citroenbomen
  • Bamboe
  • Olijfbomen
  • Vijgenbomen

Wat zo leuk is aan deze bomen, is dat u de tuin net even wat exotischer maakt. Maak deze uitstraling helemaal compleet met bijvoorbeeld planten in mooie bloempotten of tuinaccessoires. Wilt u graag advies over het onderhouden van deze mediterrane bomen? De medewerkers van Groencentrum staan altijd voor u klaar.

Bomen, coniferen en heesters | Groencentrum | Brugge | Ieper

Koop uw bomen, heesters en coniferen bij Groencentrum in Brugge of Ieper

Kom voor advies, tips of inspiratie gerust eens langs bij Groencentrum. U vindt onze winkels in Brugge en Ieper. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en helpen u bij het kiezen van de juiste bomen, heesters en coniferen. Zij kunnen u advies en tips geven welke plant u het best op welke plek kunt planten. Wanneer u in één van onze winkels langskomt, neem dan meteen een kijkje op onze andere afdelingen met bijvoorbeeld vaste planten of kamerplanten. Hieronder kunt u alvast de route naar ons tuincentrum plannen, bekijk de openingstijden van onze winkels en dan zien we u hopelijk snel bij Groencentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route