Cactussen en vetplanten

Wie kent ze niet; cactussen en vetplanten. Dit zijn dé ideale kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u een ruime kamerplanten afdeling waar u ook diverse soorten cactussen en vetplanten vindt. Deze planten zijn tegenwoordig namelijk in diverse soorten en maten bij ons te vinden. Wat zijn populaire cactussen en vetplanten én hoe moet u ze verzorgen? Lees snel verder!

Wat zijn populaire cactussen en vetplanten?

Tegenwoordig zijn de mini cactussen en mini vetplanten super hip. Deze planten zijn natuurlijk ideaal om gemakkelijk ergens bij of tussen te zetten. Ook met de mini plantjes kunt u gemakkelijk wat groen in huis brengen. Onze kamerplanten experts hebben enkele populaire cactussen en vetplanten voor u op een rijtje gezet:

  • Aloë Vera - De Aloë Vera plant ziet er mooi en sierlijk uit en houdt van een warm en zonnig plekje. De Aloë Vera plant heeft maar weinig water nodig, omdat hij het water opslaat in de bladeren. Het is belangrijk dat er geen water in de pot blijft staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten.
  • Rhipsalis - Deze vetplant heeft een soort van dunne slierten en komt uit Zuid-Amerika. De Rhipsalis kan prima in de zon staan, maar ook op minder lichte plekken in huis doet de plant het goed.
  • Cereus cactus - Dit is een Cereus cactus en is erg sterk! De verzorging is ook makkelijk, want deze cactus heeft namelijk écht bijna geen water nodig.

Cactussen en vetplanten kopen | Groencentrum Brugge en Ieper

Hoe verzorg ik cactussen en vetplanten?

Cactussen en vetplanten kunnen prima overleven tijdens droge omstandigheden. Wat uniek is aan deze planten is dat ze hun vocht opslaan in de stengels, bladeren en wortels. Vetplanten staan bijvoorbeeld bekend om hun vlezige bladeren. Wanneer de vetplant te droog staat, gaan de bladeren wat verschrompelen. Dit is dan ook een teken dat de plant water nodig heeft. Wat betreft de cactus denken mensen dat deze helemaal geen water nodig hebben, maar dat is niet helemaal waar. Wanneer een cactus lang geen water krijgt, gaat hij uitdrogen en verschrompelen. Dat is zonde! Daarom is het belangrijk om zo af en toe de cactus wel water te geven. Het is wel belangrijk om de grond tussendoor te laten drogen. Cactussen hebben in principe van november tot en met maart geen water nodig. Van april tot en met oktober heeft de cactus wel weer regelmatig water nodig. Waar in huis kunnen cactussen en vetplanten nu het best worden gezet? Het spreekt voor zich dat ze doel zijn op warmte, dus kies voor een plekje op de vensterbank in de zon.

Cactussen en vetplanten kopen | Groencentrum Brugge en Ieper

Koop uw cactussen en vetplanten bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Wilt u dus graag cactussen of vetplanten kopen? Kom dan eens langs in één van onze Groencentrum winkels in Brugge en Ieper. Wij hebben in onze winkels kamerplanten van zeer goede kwaliteit. Op onze kamerplanten afdeling vindt u namelijk ook diverse bloeiende kamerplanten, zoals orchideeën en groene kamerplanten. Heeft u vragen over over de diverse kamerplanten? Vraag het aan één van onze medewerkers. Zij kunnen u ook alles vertellen over de verzorging van cactussen en vetplanten. Hieronder kunt u alvast de route plannen naar één van onze winkels, bekijk ook meteen onze openingstijden en dan zien we u hopelijk snel in Brugge of Ieper!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route