Groene kamerplanten

Onder kamerplanten vallen diverse soorten, zoals de groene kamerplanten. Deze kamerplanten groeien niet, maar hebben hun sierwaarde te danken aan de kleur, de grootte en de bladvorm. Groene kamerplanten zijn over het algemeen niet heel kieskeurig met de standplaats. Wat belangrijk is, is dat ze niet in de volle zon staan. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper bent u op het goede adres voor prachtige, groene kamerplanten.

Op zoek naar groene kamerplanten? Wij hebben een ruim assortiment!

Bij Groencentrum in Brugge en Ieper verkopen wij stuk voor stuk prachtige, groene kamerplanten. De planten zijn van zeer goede kwaliteit. Bij een goede verzorging van de planten kunt u echt heel lang plezier hiervan hebben. Wij verkopen onder andere:

In ons tuincentrum in Brugge en Ieper vindt u nog veel meer soorten planten! Kom eens langs en laat u inspireren!

Groene kamerplanten koopt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Super hip: grote, groene kamerplanten

Tegenwoordig is het super hip en sfeervol om een grote, groene kamerplant in de huiskamer te hebben. Met zo'n grote kamerplant heeft u namelijk een echte eyecatcher in huis! Bij een grote kamerplant denkt u misschien dat deze moeilijk te verzorgen is, maar dat valt echt mee. Kent u de volgende grote, groene kamerplanten al?

  • Bananenplant - Bent u wel een tropisch type? Dan is de Bananenplant, ook wel Musa Dwarf genoemd, echt iets voor u. De nieuwe bladeren komen telkens een stukje hoger boven de oude bladeren. Zet de Bananenplant niet in de tocht, want daar houdt hij echt niet van. Geef de plant regelmatig water en met een beetje geluk heeft u over een paar jaar bananen.
  • Olifantsoor - Een opvallende, exotische plant is de Olifantsoor, oftewel Alocasia Zebrina. Waarom is deze kamerplant opvallend? Dat komt door de mooie print op de stelen van plant. De kamerplant groeit oorspronkelijk in het regenwoud, dus geef hem regelmatig water. 
  • Geldboom - Wat zo opvallend is aan de Geldboom, ook wel Pachira Aquatica genoemd, is dat de stam gevlochten is. De grond van deze plant moet eigenlijk altijd licht vochtig zijn en zet hem op een plek in huis in halfschaduw.

Groene kamerplanten kopen bij Groencentrum Brugge en Ieper

Voeding en ziektes bij groene kamerplanten

Planten zijn net mensen: ze hebben water en voeding nodig. Geef de groene kamerplanten niet teveel water, maar in de groeiperiode hebben ze één keer in de twee weken plantenvoeding nodig. Uiteraard hebben niet alle planten dezelfde hoeveelheid water nodig. Geef bijvoorbeeld nooit water wanneer de grond nog vochtig is. Waar groene kamerplanten ook blij van worden, is om ze tijdens een zacht regenbuitje in de zomer eens lekker buiten te zetten. U zult zien, daar knapt de plant zeker van op! Ook groene kamerplanten kunnen weleens ziek worden. Een oorzaak hiervoor is vaak dat ze teveel water krijgen. Worden de bladeren geel of bruin of gaat het blad uitvallen? Dan is dit wellicht een teken dat de plant een infectie heeft. Wij willen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van de groene kamerplanten. Bij vragen over de verzorging hiervan mag u zeker contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Groene kamerplanten kopen? Kom langs in Brugge of Ieper

Kamerplanten passen in ieder interieur! Kom dan ook snel langs bij Groencentrum. Naast groene kamerplanten vindt u in onze vestigingen in Brugge en Ieper ook bloeiende kamerplanten, cactussen en vetplanten. Zo is er voor ieder wat wils bij ons te vinden! Onze medewerkers helpen u graag bij uw aankoop van een mooie kamerplant. Bekijk de openingstijden van onze vestiging in Brugge en Ieper. Hopelijk zien we u snel in ons tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route