Bloembakken

Een mooie bloempot of plantenbak maakt uw tuin compleet! In ons tuincentrum in Brugge verkopen wij volop bloembakken in allerlei vormen, soorten en maten. Of u nu op zoek bent naar een vierkante pot, een rechthoekige pot of naar ronde potten. Wij hebben een zeer ruim assortiment bloembakken!

Bloempotten voor binnen en buiten

Wanneer u een mooie plant heeft gekocht, zit deze vaak in de welbekende zwarte plastic bakjes. Een mooie bloempot of plantenbak is dan erg belangrijk om er geheel een mooi plaatje van te maken. Er zijn veel soorten bloembakken voor zowel binnen als buiten. Veel materialen zijn tegenwoordig vorstbestendig en daarnaast ook weerbestendig. Maar wanneer het buiten vriest, kunnen materialen als keramiek en beton snel scheuren en uiteindelijk zelfs barsten. Een kunststof bloempot kan daarentegen weer sneller omvallen of wegwaaien. Dat is natuurlijk allemaal erg zonde! Vraag onze medewerkers in Groencentrum Brugge naar een passend advies voor de binnen- en buiten bloempotten als u er niet uitkomt welke soort het beste bij u past.

Soorten bloembakken

Heeft u een keuze gemaakt of u een bloempot voor buiten of binnen nodig heeft? Dan is er daarnaast nog keuze uit het soort materiaal waar de bloempot van is gemaakt. Niet alleen de vorm van de bloempot is van belang, maar ook het materiaal. De meest bekende soorten bloembakken zijn van de volgende materialen gemaakt:

  • Kunststof - Deze bloempotten zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te verplaatsen.
  • Keramiek - Dit soort materiaal is vrij grof. Keramiek is te verdelen in geglazuurd keramiek en terracotta.
  • Mandwerk - Deze bloembakken zorgen voor een vrij natuurlijke en landelijke uitstraling.
  • Glas - Niet iedere soort plant is geschikt voor in een glazen plantenbak, maar een bos bloemen staat natuurlijk erg stijlvol in een glazen vaas. 
  • Zink - Bloembakken van zink blijven we terug zien en is eigenlijk tijdloos. Zink is erg sterk en blijft lang mooi.

Heeft u geen idee welke soorten planten of bloemen in welke bloempot het beste past en het beste groeit? Vraag onze medewerkers bij Groencentrum Brugge naar de mogelijkheden. Zij zijn op de hoogte van de laatste trends en weten welke combinaties mooi zijn.

Bloempotten kopen bij Groencentrum in Brugge

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons bloembakken assortiment en komt u uit de buurt van Zedelgem of Jabbeke? Bezoek ons tuincentrum in Brugge dan eens voor een passend advies over onze plantenbakken. Bekijk onze openingstijden en dan zien we u graag terug in ons tuincentrum!