Keramiek

Bloembakken van keramiek zijn nog altijd populair. Er zijn verschillende potten van keramiek, zowel voor binnen als voor buiten. De uitstraling kan ook erg verschillen, tussen geglazuurde varianten en standaard varianten. Voor beide soorten bent u bij ons aan het juiste adres! Met bloembakken in uw eigen stijl geeft u uw tuin een geheel andere uitstraling. Vaak geven bloembakken nét dat beetje extra, bekijk in ons tuincentrum welke bloembakken uw tuin of interieur kunnen opfleuren. 

Keramieken bloembakken voor binnen en buiten

Het verschil tussen buitenkeramiek en keramiek voor binnen is de grofheid van het materiaal. Vaak is het materiaal van buitenkeramiek grover. Keramiek is onder te verdelen in:

  • Geglazuurd keramiek
  • Terracotta

Wanneer er een gat in de bodem zit, dan is de bloembak meestal bestemd voor buiten. Geglazuurde potten kunnen 's winters gewoon buiten blijven staan. Bij terracotta ligt het erg aan de kwaliteit van de pot of dit mogelijk is. Een hardgebakken pot neemt minder vocht op en kan 's winters bij vorst niet zo snel stuk vriezen. Voor alle potten geldt in ieder geval: berg deze op zijn kop op, zodat er geen water in kan blijven staan. 

Potterie keramiek Groencentrum Brugge en Ieper

Diverse soorten bloembakken van keramiek in Brugge

U bent bij ons aan het juiste adres voor verschillende soorten en maten bloembakken. Ook binnen ons aanbod aan keramieken bloembakken zijn er verschillende soorten, maten en vormen verkrijgbaar. Of u nu de voorkeur geeft aan een ronde pot, of aan een vierkante variant. Heeft u specifieke wensen voor een bepaalde plant? Dan kunnen wij u altijd helpen bij de keuze voor een geschikte bloembak. Zo hebben wij naast keramiek ook mandwerk, glas en kunststof.

Keramieken potterie voor in huis en tuin

Potterie gemaakt van keramiek kan specifiek geschikt zijn voor binnen of buiten. In onze tuincentra vindt u beide soorten, waarvan de binnen variant vaak iets fijner is qua materiaal. De bekende terracotta is zowel voor binnen als voor buiten geschikt, maar ook hier hangt het af van het specifieke materiaal dat er is gebruikt. Bij twijfel kunt u ons altijd om advies vragen, om zeker te zijn dat de pot lang mee gaat. 

Bezoek onze tuincentra voor meer informatie!

Wij hebben een vestiging in Brugge en een vestiging in Ieper.  U bent van harte welkom om bij ons langs te komen voor het volledige aanbod aan bloembakken, tuingereedschap, planten en nog veel meer. Wij helpen u ook graag aan de nodige informatie en adviezen en denken graag met u mee. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen. Ons adres en de contactgegevens vindt u op de contactpagina. Hieronder vindt u de snelste route naar onze beide vestigingen. Beide tuincentra zijn 7 dagen per week geopend en wij verwelkomen u met veel plezier!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloempotten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route