Groenten

Naast zelf kruiden zaaien, kunt u natuurlijk ook zelf groente zaden. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld zelf courgettes, rucola of sperziebonen te kweken. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u dan ook alle benodigdheden die u nodig heeft voor het kweken van groenten in eigen moestuin. Wilt u gaan beginnen met een eigen moestuin? Hartstikke leuk! Een tip van ons: begin met het kweken van makkelijke groenten. Welke groenten? Wij hebben een top 3 voor u gemaakt.

Groente kweken: rucola

Een voordeel van rucola is dat het in principe het hele jaar geteeld kan worden en dat het goed tegen de kou kan. Rucola heeft al een wat sterkere smaak, maar wanneer u het zelf gaat kweken dan is de smaak nog iets sterker. Zaai de rucola tussen eind februari en half september en plaats de rucola half in de schaduw of in de zon. Het zaad van de rucola kunt u in potjes zaaien, maar ook in de volle grond. Wanneer is de rucola goed om geoogst te worden? Dat is wanneer de blaadjes ongeveer tien centimeter zijn. Let op dat de rucola planten éénjarig zijn, wat inhoudt dat u ieder jaar opnieuw zult moeten zaaien. Bent u enthousiast geworden en wilt u ook rucola gaan kweken in eigen moestuin? Kom dan bij Groencentrum in Brugge of Ieper langs voor rucola zaadjes.

Groente kweken: sperziebonen

Sperziebonen uit eigen moestuin zijn super lekker en veel zoeter dan uit de winkel. Over het algemeen zijn sperziebonen ook niet moeilijk om te telen. Er zijn twee soorten sperziebonen:

  • Struiksperziebonen - Deze sperziebonen worden ongeveer 30 centimeter hoog.
  • Stoksperziebonen - Deze sperziebonen hebben ondersteuning nodig bij het groeien.

Sperziebonen kunt u van eind april tot eind juli zaaien. Zaai de sperziebonen meteen in de volle grond en plaats ze in de volle zon. Het oogsten van de sperziebonen kan vanaf half juli tot eind augustus. Sperziebonen zijn éénjarig, dus het jaar daarop zult de zaadjes opnieuw moeten zaaien.

Diverse soorten groente zaden vindt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Groente kweken: spinazie

Bent u op zoek naar een groente die heel gemakkelijk en snel te oogsten is? Kies dan voor spinazie. U kunt namelijk binnen 4 tot 6 weken al spinazie oogsten. Spinazie kunt u in de volle grond zaaien en kiemt al binnen 2 tot 3 weken. Plaats de spinazie in de halfschaduw en zorgt dat de grond niet te nat en niet te droog is.Wanneer de blaadjes van de spinazie ongeveer 6 centimeter en donkergroen zijn, kunnen ze geoogst worden. Laat de wortels zitten, want dan kunnen er nog nieuwe blaadjes spinazie groeien. Op deze manier kunt u veel spinazie kweken.

Alles voor het kweken van groente vindt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Bent u dus op zoek naar producten voor het kweken van eigen groenten? Wat dacht u van kweekkastjes, kweekpotjes of potgrond speciaal voor de moestuin? Kom dan gerust eens langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper. Hier vindt u alles wat nodig heeft. Heeft u vragen over de moestuin? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper, plan hieronder uw route naar ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel bij Groencentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Moestuin

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route