Lavendel

Een echte klassieker op het gebied van favoriete tuinplanten is de lavendel. Veelzijdig, groenblijvend en heerlijk geurend, dat zijn een aantal vooraanstaande kenmerken van de lavendel. Van origine is de lavendel een struikje, maar tegenwoordig zien we haar ook veel in potten. Gelukkig zorgt de veelzijdigheid er ook juist voor dat vele mensen nog steeds veel van de lavendel kiezen, want ook de insecten worden daar blij van! Van de bijen die er op af komt ontstaat er dan bijvoorbeeld een heerlijke lavendelhoning. Bij Groencentrum Brugge en Ieper vindt u verschillende soorten en maten lavendel. 
 

Verzorging van de Lavendel

De lavendel houdt van een luchtige grond en een zonnige standplaats. Een belangrijk onderdeel van de verzorging van de lavendel is de snoei. Wanneer dit niet gebeurt, gaat hij verhouten aan de onderkant. De beste momenten om te snoeien zijn voor de bloei in het voorjaar en na de bloei een tweede snoeibeurt. Tijdens de tweede snoei haalt u alle uitgebloeide bloemen weg tot net boven het kale hout. Snoei echter niet al het groen weg, dat zorgt ervoor dat de uitloop later weer lastiger wordt voor de plant. 
 

Ontdek de veelzijdige lavendel

Er zijn verschillende manieren om de lavendel te plaatsen in de tuin, waarvan sommige wellicht iets minder voor de hand liggen dan u zou denken. Zo kunt u denken aan:

  • Een mooie mand of pot 
  • In de grond als een mooi struikje
  • Een klein haagje
  • Een borderrand langs bijvoorbeeld de kruidentuin

De lavendel is groenblijvend en zien we veelal in de paarse tinten, maar witte en roze lavendelplanten bestaan ook! Zo biedt een klassieker van een plant toch veelzijdige opties om deze naar uw stijl te planten. Heeft u weinig ruimte, of een balkonnetje? Balkonbakken of hangpotten met een lavendel kunnen al snel een vrolijk en fleurig geheel vormen! De lavendel verrast u iedere keer weer met de heerlijke geur, waardoor u haar niet snel meer over het hoofd zult zien.
 

Lavendel Groencentrum Ieper en Brugge


Combineer de lavendel met perkplanten en mooie potterie

Bij allebei onze vestigingen bent u aan het juiste adres om uw lavendel te combineren met mooie kleuren en materialen. Kiest u voor een pot? Op onze potterie afdeling vindt u diverse soorten en materialen potten in verschillende maten. Ook kunt u natuurlijk mooie kleurrijke combinaties maken met perkplanten naar keuze. De lavendel is eigenlijk in iedere tuin en zelfs op het balkon op haar plek en daarnaast is het ook een goede hulp voor de bijen die dol zijn op de lavendel! 
 

Bezoek Groencentrum Brugge en Ieper voor lavendelplanten en meer!

U bent van harte welkom bij allebei onze vestigingen voor diverse lavendelplanten én nog veel meer tuinplanten! Ook voor de andere benodigdheden zoals potgrond, voedingsstoffen en aanverwante artikelen bent u bij ons aan het juiste adres. Indien u vragen heeft, of meer informatie wenst over de lavendel en de verzorging daarvan, dan kunt u ons uiteraard om advies vragen. Bekijk hieronder de route naar onze vestigingen, dan zien wij u graag tegemoet in Brugge of in Ieper! 
 

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route