Aloë Vera

De Aloë Vera wint het momenteel in populariteit. Een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft. De Aloë Vera is een vetplant die al miljoenen jaren op het Arabisch Schiereiland groeit. Er zijn ongeveer 300 soorten Aloë planten. Als woestijnplant moet de plant overleven in een extreem klimaat. Als een blad beschadigd raakt, zal de 'wond' zich meteen dichten met stollend sap, om zoveel mogelijk vocht binnen te houden. Eigenlijk net als bij mensen die een wondje hebben. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u diverse soorten Aloë Vera. Zit uw favoriet hier tussen? Bekijk de verschillende soorten, of lees hieronder meer over de verzorging van de Aloë Vera, de makkelijke kamerplant met vele voordelen!

De verzorging van de Aloë Vera

De Aloë Vera plant is niet moeilijk om te onderhouden en te verzorgen:

  • Aloë Vera staat graag op een warme en lichte plek in huis. De plant kan zowel volle zon als schaduw hebben.
  • Geef de plant weinig water. De kamerplant mag tussen de gietbeurten door iets droog zijn.
  • Eens in de 2 à 3 jaar moet de plant verpot worden naar een iets grotere pot. 
  • In de zomer kan de Aloë Vera ook prima buiten in de tuin of op het balkon staan.

Aloë Vera | Groencentrum Brugge en Ieper

Wist u dat de Aloë Vera een luchtzuiverende plant is?

De Aloë Vera wordt gekenmerkt door de dikke, blauwgroene bladeren die van 40-50 cm tot maximaal 100 cm lang kunnen worden. De grijsgroene bladeren hebben getande randen. Deze kamerplant bloeit in de zomer en helpt de lucht in huis schoon te houden. Bent u dus op zoek naar luchtzuiverende planten voor in de slaapkamer of op kantoor? Dan is de Aloë Vera zeer geschikt! Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u nog meer verschillende luchtzuiverende planten.

Aloë Vera | Groencentrum Brugge en Ieper

Aloë Vera soorten

Er zijn verschillende soorten Aloë Vera planten verkrijgbaar. Deze verschillen van formaat, maar ook qua vorm van het blad. Er zijn Aloë Vera planten, de meest bekende soorten zijn: 

  • Aloë Vera Ferox: dit is de meest 'traditionele' soort Aloë Vera
  • Aloë Vera Arborescens: deze soort heeft krullende bladeren en een meer speelse uitstraling
  • Aloë Vera Barbadesis: deze soort wordt gekenmerkt door de hangende bladeren

De verschillende soorten Aloë Vera zijn in verschillende maten verkrijgbaar bij Groencentrum Brugge en Ieper. Combineer deze met een mooie pot en ze zijn meteen klaar om het interieur een frisse uitstraling te geven!

Aloë Vera kopen? Kom langs in Brugge of Ieper bij Groencentrum

Wilt u dus graag een Aloë Vera plant kopen? Dan bent u bij Groencentrum in Brugge en Ieper op het juiste adres. Kom langs om de diverse soorten Aloë Vera te bekijken. Wij hebben in onze winkels een zeer ruime kamerplanten afdeling waar u ook bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten, cactussen en vetplanten kunt vinden. Overigens hebben wij ook diverse bloempotten in verschillende kleuren. Zo kunt u meteen de juiste bloempot bij de Aloë Vera plant vinden. Bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper en dan hopen we u snel te zien bij Groencentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route