Voorjaarsbollen

Bent u op zoek naar een betoverende manier om uw tuin tot leven te brengen na de lange wintermaanden? Voorjaarsbollen zijn de geheime sleutel tot een kleurrijke, vreugdevolle lente in uw tuin. Bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper hebben we een uitgebreid assortiment voorjaarsbollen om uw buitenruimte te transformeren. 

Wat zijn voorjaarsbollen?

Voorjaarsbollen zijn bloembollen die in de lente tot bloei komen en uw tuin opvrolijken met een kleurexplosie. Deze bollen bevatten de bloemknoppen en voedingsstoffen die de plant nodig heeft om te groeien. Ze zijn slim genoeg om de koude wintermaanden te overleven en wachten geduldig tot de lente om tevoorschijn te komen. Zodra de temperaturen beginnen te stijgen en de dagen langer worden, ontluiken de voorjaarsbollen tot prachtige bloemen.

Wanneer plant u voorjaarsbollen?

Het juiste moment om voorjaarsbollen te planten is in het najaar, meestal tussen september en november. Dit geeft de bollen voldoende tijd om wortel te schieten en zich voor te bereiden op hun lenteshow. Plant ze voordat de vorst invalt, zodat ze de tijd hebben om te acclimatiseren voordat de winter begint.

Hoe geniet u zo lang mogelijk van kleur in het voorjaar?

Om zo lang mogelijk van kleur in het voorjaar te genieten, is het slim om verschillende soorten voorjaarsbollen te planten. Er zijn vroege, midden en late bloeiers, dus door een mix van deze te kiezen, kunt u een opeenvolgende bloei creëren die uw tuin wekenlang in bloei houdt. Dit betekent dat u niet alleen vroeg in het voorjaar, maar ook tot ver in mei van bloemen kunt genieten.

Welke bloembollen zijn voorjaarsbollen?

Voorjaarsbollen omvatten een breed scala aan prachtige bloemen. Enkele van de meest geliefde voorjaarsbollen zijn:

  • Tulpen: Deze kleurrijke bloemen zijn een symbool van de lente en komen in talloze variëteiten en kleuren.
  • Narcissen: Met hun heldere gele of witte bloemblaadjes kondigen narcissen de komst van de lente aan.
  • Hyacinten: Deze geurige bloemen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en vormen een betoverend schouwspel.
  • Krokussen: Krokussen zijn de eerste tekenen van de lente en fleuren uw tuin op met hun vrolijke kleuren.

We nodigen u van harte uit om langs te komen bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper, waar ons deskundige personeel u graag helpt bij het kiezen van de perfecte voorjaarsbollen voor uw tuin. Ontdek de wonderen van deze prachtige bloemen en laat uw tuin ontwaken met kleur en leven in het voorjaar. Wij staan klaar om u te helpen bij het creëren van een betoverende buitenruimte waar u van kunt genieten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen en zaden

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route