Portugese laurier

De Portugese laurier, of Prunus lusitanica 'Angustifolia', is een populaire groenblijvende haagplant die perfect is voor elke tuin. Deze haag staat bekend om zijn compacte groeiwijze en dichte structuur, wat hem ideaal maakt voor gebruik als haag. De nieuwe bladeren van de Portugese laurier lopen uit in een aantrekkelijke bronzen kleur, terwijl de jonge takjes een opvallende rode kleur hebben. Dit geeft de haag een kleurrijke en levendige uitstraling.

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Voordelen van de Portugese Laurier Haag

  • Compacte Groeiwijze: De Portugese laurier groeit dicht en compact, waardoor hij uitstekend geschikt is voor het creëren van privacy in uw tuin.
  • Kleurrijke Uitloop: Nieuwe bladeren zijn brons van kleur en jonge takjes zijn rood, wat zorgt voor een prachtige kleurvariatie.
  • Onderhoudsarm: Deze haagplant vereist weinig onderhoud, wat hem een ideale keuze maakt voor zowel ervaren tuiniers als beginners.

Waarom Kiezen voor Prunus lusitanica 'Angustifolia'?

  1. Groenblijvend: De Portugese laurier blijft het hele jaar door groen, waardoor uw tuin ook in de winter levendig en aantrekkelijk blijft.
  2. Privacy en Beschutting: Dankzij de dichte groei biedt deze haag uitstekende privacy en bescherming tegen de wind.
  3. Esthetische Waarde: De kleurrijke bladeren en takken voegen visuele aantrekkingskracht toe aan elke tuin.

Tips voor het Planten en Verzorgen van de Portugese Laurier

  • Standplaats: Plant de Portugese laurier op een plek met voldoende zonlicht voor de beste groeiresultaten.
  • Bodem: Zorg voor goed doorlatende grond; de plant verdraagt zowel zure als licht alkalische bodems.
  • Watergeven: Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, om de plant gezond te houden.
  • Snoeien: Snoei jaarlijks in het voorjaar om de gewenste vorm en dichtheid te behouden.

De Portugese laurier is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een mooie, onderhoudsarme en effectieve haagplant. Creëer met Prunus lusitanica 'Angustifolia' een kleurrijke en beschermende haag in uw tuin en geniet van de vele voordelen die deze plant te bieden heeft.

Veelgestelde Vragen over de Portugese Laurier

Hoe snel groeit de Portugese laurier? De Portugese laurier groeit relatief snel en kan tot 30-60 cm per jaar groeien onder ideale omstandigheden.

Is de Portugese laurier winterhard? Ja, de Portugese laurier is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen.

Wanneer moet ik de Portugese laurier snoeien? Snoei de Portugese laurier idealiter in het voorjaar om de beste groei en vorm te bevorderen.

Door deze informatie te volgen, kunt u de Portugese laurier succesvol in uw tuin planten en onderhouden, wat zorgt voor een mooie en functionele haag die uw tuin naar een hoger niveau tilt.