Kruiden Brugge

Kruiden kopen

Niets is zo lekker als kruiden uit uw eigen tuin nabij Brugge. Kruiden zijn de perfecte aanvulling op uw moestuin. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u de meest uiteenlopende kruiden, zodat u straks ook kunt genieten van verse kruiden uit eigen tuin. Een aantal kruiden overleeft onze zachte winters, zoals bieslook en munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Voor advies en tips over de beste kruiden voor bij u in de tuin, kunt u langskomen bij een van onze tuincentra in Brugge en Ieper. Wij vertellen u graag meer over de meest geschikte planten en kruiden voor bij u in de tuin!

Favoriete kruiden voor in de tuin

Kruiden zijn perfect om de ruimte tussen andere tuinplanten op te vullen of om uw eigen moestuin aan te leggen. Niet alleen kunt u met de kruiden uit uw tuin de lekkerste gerechten maken, de geur van de verse kruiden zullen uw tuin ook nog eens heerlijk laten ruiken. Bij Groencentrum vindt u veel verschillende soorten tuinkruiden. Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet:

  • Zoekt u een kruid dat goed bloeit in de zomer en niet veel water nodig heeft? Oregano is een kruid dat komt uit het Middellandse Zeegebied en dus gewend is aan Mediterrane temperaturen. Zet dit kruid in het zonnetje om goed tot bloei te laten komen;
  • Basilicum kent u misschien wel van de heerlijke Italiaanse keuken. Basilicum geurt heerlijk in uw tuin en is perfect om bijvoorbeeld een pasta mee op smaak te brengen;
  • Munt is een ontzettend veelzijdig kruid. Niet alleen is het heerlijk over een salade of gerecht, u kunt er ook uw eigen verse muntthee mee zetten;
  • Bieslook is een kruid dat niet alleen heerlijk is in veel gerechten, maar ook prachtige paarse bloemen heeft. Voor veelzijdig kruiden in uw tuin nabij Brugge dat ook nog eens kleur toevoegt aan uw tuin is bieslook dus een goede keuze;
  • Een goede combinatie met gerechten met tomaat is rozemarijn. Rozemarijn houdt van een zonnige en beschutte plek in de tuin, bijvoorbeeld tegen een warme muur. Ook rozemarijn bloeit met mooie paarse bloemetjes die subtiel kleur toevoegen aan uw tuin.

Wilt u meer weten over deze en andere kruiden in ons assortiment? Kom dan langs bij Groencentrum Brugge en laat u adviseren over de beste kruiden voor uw tuin en hoe u deze het beste in bloei houdt. Bekijk ook onze tuintips voor advies over kruiden en onze andere producten.

Een ruim assortiment tuinplanten bij Groencentrum

Naast kruiden vindt u in ons tuincentrum in Brugge onder andere ook eenjarigen en kuipplanten. Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze planten bloeien een zomer lang, bijvoorbeeld in een balkonbak of gewoon in de tuin. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin, maar haal ze in het najaar naar binnen om de winter te overleven. Ontdek deze planten en onze kruiden in ons tuincentrum in Brugge.

Kom langs bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Wilt u nu ook uw eigen kruidentuin aanleggen of uw tuin opvullen met enkele heerlijke kruiden? Op onze kruidenafdeling in ons tuincentrum in Brugge staan alle kruiden klaar in pot. Heeft u vragen over kruiden of over onze andere producten? Onze medewerkers geven u graag advies over de lekkerste, meest geurende en veelzijdige kruiden voor uw tuin. Daarnaast kunnen zij u precies vertellen hoeveel u de kruiden water moet geven. Kom gezellig langs in ons tuincentrum voor kruiden in Brugge of Ieper of neem contact met ons op voor meer informatie.