Verras met een valentijnsboeket

Verras met een valentijnsboeket

Het is weer bijna zover, Valentijn! Wie ga je dit jaar verrassen met een mooi boeket klassieke rode rozen, een ander bloemetje, cadeautje of misschien wel een anonieme kaart? 14 februari, de dag van de liefde en ook bij Groencentrum Brugge en Ieper kun je terecht voor liefdevolle boeketten en ander moois!

Maar waar komt Valentijn eigenlijk vandaan? Er bestaan verschillende verhalen over hoe Valentijnsdag ontstaan is, volgens sommige is de naam Valentijnsdag afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon.

Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 ter dood veroordelen, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. Valentijn wordt dus al eeuwenlang gevierd en tegenwoordig is het de perfecte dag om je lief, familie of dierbare vrienden in het zonnetje te zetten!

Wat geef jij je lief of dierbaren met Valentijn cadeau?

Bij Valentijn gaat het om de liefde en hoe uit je die beter dan met een klassieke bos rode rozen? Maar misschien ziet je lief je liever komen met een mooie kamerplant, een prachtig boeket droogbloemen of een verrassing in de vorm van een tuinplant, waar je ook later in het jaar veel plezier van hebt. Wat je ook wil doen om je liefde te verrassen bij Groencentrum Brugge en Ieper hebben we een groot assortiment boeketten, rozen, bloemen en andere cadeaus.

 

Valentijn bij Groencentrum Brugge en Ieper

Ieder jaar zorgen we dat we klaar zijn voor Valentijn zodat jij je lief kunt verrassen met een passend geschenk. Kom daarom langs in een van onze tuincentra in Brugge of Ieper en zoek een mooi cadeau uit om je liefde mee te verklaren! Heb je een oogje op iemand en wil je dat laten weten? Zoek dan een mooie kaart uit en verstuur deze desgewenst anoniem, wij zullen niks verklappen! Weet je niet waar je je lief dit jaar mee kunt verrassen, geen zorgen! Bij Groencentrum helpen we je graag verder met persoonlijk advies zodat je goed voor de dag komt met Valentijn!

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...