Verras met een valentijnsboeket

Verras met een valentijnsboeket

Het is weer bijna zover, Valentijn! Wie ga je dit jaar verrassen met een mooi boeket klassieke rode rozen, een ander bloemetje, cadeautje of misschien wel een anonieme kaart? 14 februari, de dag van de liefde en ook bij Groencentrum Brugge en Ieper kun je terecht voor liefdevolle boeketten en ander moois!

Maar waar komt Valentijn eigenlijk vandaan? Er bestaan verschillende verhalen over hoe Valentijnsdag ontstaan is, volgens sommige is de naam Valentijnsdag afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon.

Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 ter dood veroordelen, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. Valentijn wordt dus al eeuwenlang gevierd en tegenwoordig is het de perfecte dag om je lief, familie of dierbare vrienden in het zonnetje te zetten!

Wat geef jij je lief of dierbaren met Valentijn cadeau?

Bij Valentijn gaat het om de liefde en hoe uit je die beter dan met een klassieke bos rode rozen? Maar misschien ziet je lief je liever komen met een mooie kamerplant, een prachtig boeket droogbloemen of een verrassing in de vorm van een tuinplant, waar je ook later in het jaar veel plezier van hebt. Wat je ook wil doen om je liefde te verrassen bij Groencentrum Brugge en Ieper hebben we een groot assortiment boeketten, rozen, bloemen en andere cadeaus.

 

Valentijn bij Groencentrum Brugge en Ieper

Ieder jaar zorgen we dat we klaar zijn voor Valentijn zodat jij je lief kunt verrassen met een passend geschenk. Kom daarom langs in een van onze tuincentra in Brugge of Ieper en zoek een mooi cadeau uit om je liefde mee te verklaren! Heb je een oogje op iemand en wil je dat laten weten? Zoek dan een mooie kaart uit en verstuur deze desgewenst anoniem, wij zullen niks verklappen! Weet je niet waar je je lief dit jaar mee kunt verrassen, geen zorgen! Bij Groencentrum helpen we je graag verder met persoonlijk advies zodat je goed voor de dag komt met Valentijn!

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...