Potgrond Brugge

Potgrond kopen

Bij Groencentrum vindt u voor iedere plantensoort geschikte potgrond in Brugge en Ieper. Er is namelijk bijna voor elke categorie tuinplanten en kamerplanten speciale potgrond te vinden, die ook daadwerkelijk de planten beter laat groeien en bloeien. Niet iedere plant heeft immers dezelfde behoeften. Plantensoort specifieke potgrond probeert zoveel mogelijk gelijk te zijn aan de soort grond in het gebied waar de plant van oorsprong vandaan komt. Voor advies over de beste potgrond kunt u zich laten adviseren door een van onze medewerkers in onze tuincentra in Vlaanderen, kom dus vooral langs!

Plantensoort specifieke potgrond of universele potgrond kopen?

Er zijn grofweg twee soorten potgrond: universele potgrond en potgrond voor specifieke plantensoorten. Hoewel planten groeien op beide soorten potgrond, groeien en bloeien planten beduidend beter op potgrond die aansluit bij hun specifieke behoeften. In de soorten potgrond die u in ons tuincentrum in Brugge vindt zijn voedingsstoffen toegevoegd die de planten nodig hebben. Verschillende soorten potgrond zijn bijvoorbeeld:

  • Zaai- en stekgrond met de juiste hoeveelheid meststoffen voor zaadjes en opkomende plantjes om goed te kunnen groeien, maar de wortels niet te verstikken;
  • Moestuingrond speciaal voor moestuinplanten;
  • Mediterrane potgrond voor planten uit warmere gebieden met een mediterraan zeeklimaat;
  • Daarnaast kunt u laten helpen bij het zelf samenstellen van potgrond in Brugge of Ieper. Dit kunt u doen door verschillende meststoffen te combineren met potgrond. Voor de juiste verhoudingen of meer advies over potgrond kunt u contact met ons opnemen of langskomen in een van onze tuincentra in Vlaanderen.

U vindt bij ons ook tuinaarde, maar dit is niet geschikt als potgrond. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken, hiervoor gebruikt u potgrond of potgrond waarin meststoffen verwerkt zijn om uw planten optimaal te ondersteunen. Potgrond is luchtiger dan tuinaarde, waardoor het vocht beter wordt opgenomen maar de plant in de pot niet verstikt wordt.

Planten oppotten

Als u net een nieuwe kamerplant gekocht heeft, kunt u deze het beste zelf in een pot zetten in plaats van simpelweg in het plastic kuipje te laten staan. Door de plant van verse potgrond te voorzien groeit deze namelijk beter. Daarnaast is het voor veel tuinplanten ook belangrijk om deze in de winter naar binnen te halen, omdat ze anders de kou niet zullen overleven. Hoe moet u planten oppotten?

  • Kies een plantenpot die iets groter is dan de omvang van de kluit van uw plant, zodat uw plant voldoende ruimte heeft om te groeien;
  • Leg een laag hydrokorrels aan op de bodem van de pot om het overtollige vocht op te vangen;
  • Vul de pot gedeeltelijk met de juiste potgrond voor uw plant;
  • Plaats nu de plant in de pot en vul de rest van de pot aan met de potgrond. Let wel op dat u de pot niet helemaal vult, zodat wanneer u de plant water geeft er geen water over de rand van de pot stroomt;
  • Druk de grond voldoende aan en geef de plant direct wat water.

Het beste voor uw plant is om kamerplanten een keer per jaar of twee jaar te verpotten en tuinplanten voor de eerste vorst in een pot in huis te zetten. Voor meer tips en advies over het oppotten van uw planten en wanneer u dat het beste doet kunt u contact met ons opnemen of langskomen bij Groencentrum in Brugge of Ieper!

POTGROND BIJ GROENCENTRUM IN BRUGGE EN IEPER

Naast kamerplanten en tuinplanten kunt u in ons tuincentrum in Brugge ook terecht voor diverse grondsoorten zoals turf, potgrond en tuingrond. Daarnaast bent u voor compost en meststoffen in onze tuincentra in Brugge en Ieper eveneens aan het juiste adres. Bij ons vindt u dus alles om uw plant de juiste voeding te geven. Heeft u vragen over ons assortiment potgrond? Neem dan contact met ons op of kom gezellig langs in een van onze tuincentra in Ieper of Brugge voor de beste potgrond.