Aloë Vera

Aloë Vera

De Aloë Vera plant komt van oorsprong uit het midden Oosten en is wijd verspreid over het Caribisch gebied, Azië en Zuid Amerika. Het sap van deze plant wordt al eeuwenlang gebruikt. Zo worden er dranken, wondmiddel en zonnebrand van gemaakt. De gel van de Aloë Vera zit boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Daarom wordt de gel gebruikt voor hydratatie en verkoeling van de huid, bijvoorbeeld als je iets te lang in de zon hebt gezeten. Maar ook bij de behandeling van wonden, waaronder brandwonden. Aloë Vera helpt littekens te voorkomen, maar óók bestaande littekens te verminderen. Kortom deze plant is een wondermiddel en kan gemakkelijk als kamerplant gehouden worden. Fijn is ook dat je geen groene vingers hoeft te hebben om het sap van de Aloë Vera uit de plant te krijgen en het is direct klaar voor gebruik. Daarbij is het gebruik van de plant goed voor uzelf en voor het milieu. 

 

Hoe verkrijg je het sap van de Aloë Vera

Het sap dat de structuur van gel heeft is eenvoudig en op verschillende manieren uit de plant te halen. 

  • De makkelijkste manier is om een van de langere bladen af te knippen of te snijden en het sap eruit te knijpen. Dit kun je vervolgens direct op de te behandelen plek smeren, zodat het langzaam in de huid kan trekken.

  • Een andere manier is om een lang blad af te knippen en de zijkanten eraf te snijden. Als je dan vervolgens het blad doormidden snijdt kun je de gel eruit schrapen.

 

Vermeerderen van de plant

In tegenstelling tot een tube after sun die op gaat kun je de Aloë Vera plant simpel vermeerderen, waardoor je er lang plezier van hebt of je kunt er  iemand anders blij mee maken. Pluk de uitlopers van de plant, deze zitten aan de onderkant vast. Laat deze twee dagen drogen en plaats je stekje erna in een mengsel van één deel zand en twee delen compost.

Tip: Plaats een plastic zakje om het stekje heen, dat bevordert de luchtvochtigheid en zorgt ervoor dat het stekje sneller groeit. 

 

Meer weten? 

Bij Groencentrum Brugge en Ieper verkopen wij deze veelzijdige kamerplant, heb je vragen over de Aloe Vera plant? Dan ben je altijd van harte welkom in onze tuincentra waar we je graag persoonlijk te woord staan. Ook voor de aanschaf van deze bijzondere plant ben je bij ons aan het juiste adres!