Carex

Bent u op zoek naar winterharde siergrassen? Neem dan eens een kijkje bij Groencentrum voor de carex siergrassen. Deze grassoort wordt ook wel zegge genoemd. Deze siergrassen zijn opvallend door de groene kleur én omdat ze maar weinig onderhoud nodig hebben. Sommige soorten worden zelfs gebruikt als bodembedekkers.

De bekende carex soorten

Carex is inmiddels super populair en dat komt eigenlijk vanwege het mooie blad. Het blad heeft een mooie vorm en het blad bestaat uit verschillende kleuren, wat een mooi effect geeft. Carex siergrassen zijn er in diverse sooren en maten. Dit zijn de meest bekende soorten:

  • Carex Morrowii
  • Carex Morrowii ‘Ice Dance’
  • Carex Oshimensis
  • Carex Oshimensis ‘Evergold’
  • Carex Comans

Verzorgingstips en een goede standplaats van carex siergrassen

De carex siergrassen zijn gemakkelijk te verzorgen. Carex kan in principe vanaf het late voorjaar tot aan het begin van de herfst gepland worden. Wilt u de carex als bodembedekker, dan raden wij u aan om bij het planten een afstand te houden van 20 tot 25 centimeter. Plaats de siergrassen in de volle zon of halve schaduw in een vochtig, goed doorlatende grond. De groene siergrassen bloeien van mei tot juli en het allerbeste is om de carex niet te snoeien, maar te ‘kammen’. In maart begint de groei van nieuwe bladeren. Net daarvoor kunt u bruin blad voorzichtig met uw handen lostrekken. Op deze manier ziet de carex er weer goed én groen uit. De hoogte van de carex wisselt per soort. Maar één ding is wel zeker: carex siergrassen zijn winterhard én wintergroen. Zo heeft u in de herfst en winter in ieder geval altijd iets groens in de tuin staan.

Groencentrum | Siergrassen | Carex | Brugge | Ieper

Siergrassen kopen in Brugge en in Ieper

Naast de Carex, vindt u bij Groencentrum in Brugge en in Ieper verschillende andere soorten siergrassen, zoals:

Verschillende soorten siergrassen hebben een hoge sierwaarde in de tuin, terwijl ze qua onderhoud weinig van u vragen. In een hoge pot, langs een tuinpad, of in de border komt de Zegge, ofwel Carex goed tot zijn recht!

Zegge siergras voor een stijlvolle border

Siergras is een ideale manier om de border te vullen, zonder veel extra onderhoud te verrichten. Er zijn van de Zegge, ofwel de Carex verschillende soorten verkrijgbaar die met hun sierlijke blad een mooie aanwinst zijn in uw tuin. De Carex bloeit in de hoorjaar licht en als u deze gesnoeid heeft kan deze ook elk voorjaar weer gaan uitlopen. 

Carex siergrassen kopen bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Hebben wij u enthousiast gemaakt en bent u benieuwd naar de carex siergrassen? Kom dan eens langs bij Groencentrum in Brugge en Ieper. Heeft u vragen over de diverse carex soorten? Onze plantexperts staan voor u klaar en beantwoorden al uw vragen. Neem ook meteen een kijkje bij onze andere siergrassen. Verschillende siergrassen kunnen namelijk perfect met elkaar worden gecombineerd! Wilt u in één van onze winkels langskomen? Bekijk de actuele openingstijden van onze tuincentra in Brugge en Ieper en dan hopen we u snel te zien!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route