Blauw schapengras

Bent u op zoek naar een opvallende soort siergras? Bekijk dan eens de Festuca Glauca, ook wel Blauw schapengras genoemd. Deze soort is super populair en ook geschikt om te planten in een plantenbak of bloempot. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u diverse soorten siergras, waaronder ook deze blikvanger.

Voordelen van Blauw schapengras

Siergrassen zijn over het algemeen goed te onderhouden. Deze soort is een opvallende verschijning door de kleur. Een groot voordeel is natuurlijk dat de plant winterhard is en daardoor ieder jaar in bloei staat. Daarnaast is deze plant zeer geschikt voor in een border, plantenbak of bloempot. Dit geeft meteen een mooi effect in de tuin. Blauw schapengras komt veel voor rond de Middellandse Zee en is daarom ook dol op de zon én kan best wel tegen wat droogte. Andere siergrassen kunnen enorm groeien, maar Blauw schapengras blijft vrij compact en is daarom ook geschikt voor de wat kleinere tuinen.

Verzorgingstips voor Blauw schapengras

Heeft u Blauw schapengras gekocht? Dan geven wij u graag wat verzorgingstips:

  • Blauw schapengras staat het allerliefst op een lichte plek in de tuin met zon. Wanneer u wilt weten of de plek in de tuin een geschikte plek is, hebben wij een tip voor u: wanneer de plant minder zon krijgt, zult u merken dat het gras verkleurt naar groen.
  • Blauw schapengras houdt niet van een natte grond. Daarom raden wij u aan om de grond tussen het water geven een beetje uit te drogen, om hem vervolgens weer water te kunnen geven.
  • Het voorjaar is de beste periode om oud blad weg te halen. Zo ziet het blauwe schapengras er weer mooi uit voor een prachtige bloeiseizoen.

Groencentrum | Brugge | Ieper | Siergrassen | Blauw schapengras

Kom naar Groencentrum voor Blauw schapengras

Wilt u ook graag Blauw schapengras, oftewel Festuca Glauca kopen, voor in uw tuin of op het balkon of terras? Kom dan naar Groencentrum voor siergrassen die u voor scherpe prijzen bij ons kunt kopen. U vindt bij Groencentrum diverse soorten siergrassen die perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Neem ook een kijkje bij onze overige tuinplanten en vraag onze medewerkers om advies en tips over de siergrassen. De openingstijden van onze winkels vindt u op de contactpagina. Hopelijk zien we u snel een keer bij Groencentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten