Zomerbollen

Bent u op zoek naar een manier om uw tuin te laten schitteren tijdens de zomermaanden? Zomerbollen zijn de geheime sleutel tot een levendige en kleurrijke zomertuin. Bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper hebben we een uitgebreide selectie zomerbollen om uw buitenruimte te transformeren. In deze tekst willen we u meenemen op een reis door de wereld van zomerbollen, van wat ze precies zijn tot hoe u er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Wat zijn zomerbollen?

Zomerbollen zijn bloembollen die in de zomer tot bloei komen en uw tuin opfleuren met hun prachtige bloemen. Net als voorjaarsbollen bevatten deze bollen de knoppen en voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van de plant. Ze wachten geduldig onder de grond tot de temperaturen stijgen en de zomer aanbreekt voordat ze tevoorschijn komen en uw tuin verfraaien.

Wanneer plant u zomerbollen?

Het juiste moment om zomerbollen te planten is in het voorjaar, meestal tussen maart en mei. Dit geeft de bollen voldoende tijd om te wortelen en zich voor te bereiden op hun zomerse bloei. Plant ze in goed doorlatende grond op een zonnige locatie voor de beste resultaten.

Hoe geniet u zo lang mogelijk van kleur in de zomer?

Om zo lang mogelijk van kleur in de zomer te genieten, kunt u verschillende soorten zomerbollen planten. Er zijn vroege, midden en late bloeiers, waardoor u een opeenvolgende bloei kunt creëren die uw tuin wekenlang in bloei houdt. Door slimme plantplanning kunt u genieten van prachtige bloemen vanaf het vroege voorjaar tot diep in de zomer.

Welke bloembollen zijn zomerbollen?

Zomerbollen omvatten een breed scala aan adembenemende bloemen. Hier zijn enkele van de meest geliefde zomerbollen:

  • Dahlia's: Dahlia's zijn bekend om hun opvallende bloemvormen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.
  • Lelies: Lelies zijn majestueuze bloemen met een heerlijke geur en zijn perfect voor zomerse boeketten.
  • Gladiolen: Gladiolen zijn indrukwekkende bloemen met opvallende verticale spikes en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • Canna's: Canna's hebben grote, tropisch ogende bladeren en felgekleurde bloemen en brengen een vleugje exotisme in uw tuin.

We nodigen u van harte uit om langs te komen bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper, waar ons deskundige personeel u graag helpt bij het kiezen van de perfecte zomerbollen voor uw tuin. Ontdek de wonderen van deze prachtige bloemen en maak van uw zomertuin een kleurrijk avontuur. Wij staan klaar om u te helpen bij het creëren van een betoverende buitenruimte waar u de hele zomer van kunt genieten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen en zaden

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route