Onderhoud gazon

Een mooi en groen gazon wilt u natuurlijk ook mooi houden. Of u nu graszoden heeft gelegd om gras heeft gezaaid, u moet het gazon goed blijven onderhouden. Wanneer u het gazon goed onderhoudt, zal de kleur mooi groen blijven en zult u geen kale plekken krijgen. U vindt bij Groencentrum in Brugge en Ieper dan ook verschillende producten om het gazon te kunnen onderhouden.

Het gazon onderhouden... hoe moet dat?

De gazonexperts van Groencentrum geven u graag tips over het gazononderhoud. Moeilijk is het zeker niet, maar u moet het niet vergeten bij te houden. Het beste is om ongeveer twee keer per jaar mest te strooien. Zo houdt u het gazon gezond, groen en vooral heel mooi. Het bemesten kunt u het best in februari of maart doen en de tweede keer bemesten in augustus of september. In het voorjaar is de bemesting nodig voor de nieuwe grassprieten die zich ontwikkelen, maar ook voor de groene kleur. De bemesting in het najaar is ervoor om het gras de winter te laten overleven en daarnaast bevordert het de groei van de wortels. Naast het bemesten van het gazon is het ook een taak voor u om het gras regelmatig te maaien. Het beste is wanneer het gras 3 tot 5 centimeter lang is, anders droogt het gras erg snel uit en dat is zonde. Zorg ervoor dat het gras niet te kort wordt gemaaid, want dan is de kans op mosvorming groter. Blijf tijdens de groei het gras dan ook in de gaten houden. Het eerste jaar nadat u graszoden heeft gelegd of gras heeft gezaaid is het belangrijk om het gazon voldoende water te geven. Waarom? Dan gaan de wortels goed groeien en dat bevordert natuurlijk de groei van het gras. Is het warm? Dan is het de bedoeling dat u vaker het gazon water geeft. Dit kunt u overigens het best 's ochtends doen, want dan is de zon niet zo fel en is de kans op schimmel minder groot. Wij kunnen ons voorstellen dat u zelf toch nog wat vragen heeft over het onderhouden van het gazon. U bent bij Groencentrum in Ieper of Brugge uiteraard van harte welkom. Wij helpen u graag!

Diverse producten voor gazononderhoud vindt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Gazon onderhoud: maak u het u gemakkelijk met onze producten

In onze Groencentrum winkels in Brugge en Ieper vindt u diverse producten die u kunnen helpen bij het onderhouden van het gazon. Wat kunt u zoal bij ons vinden? 

  • Gazonmest
  • Onkruid weg
  • Gras herstel zaad
  • Gedroogde Mestkorrels
  • Gazon grond

Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u alles voor het gazon

Heeft uw gazon dus wat onderhoud nodig? Kom dan eens langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper. Onze medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u tips te geven. Zij weten immers alles over het onderhouden van het gazon. Verder kunt u bij ons terecht voor een ruim assortiment met tuinplanten. Denk dan bijvoorbeeld aan vaste planten of klimplanten. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum in Brugge en Ieper en dan zien we u hopelijk snel bij Groencentrum. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route