Duurzame producten van Elho

Duurzame producten van Elho

De kunststof bloempot is niet meer weg te denken uit het interieur of de tuin. Tegenwoordig zijn kunststof bloempotten en bloembakken er in hippe kleuren en alle vormen en maten. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, kunnen niet breken en passen in werkelijk ieder interieur. En vandaag de dag zijn ze ook nog eens duurzaam! Wat maakt de potten en bakken van Elho nou zo duurzaam?

De zes belangrijkste duurzame punten van Elho

Het motto bij Elho is niet voor niets ‘We love waste’. Voor hen geldt hoe meer afval hoe beter! Want dat wordt allemaal gerecycled en omgezet in de bekende bloempotten- en bakken van Elho. Op dit moment is 80% van de grondstoffen die Elho gebruikt van gerecycled plastic. Dat betekent dat ze bijna 8.400.000 kilo gerecycled plastic hebben verwerkt afgelopen jaar! Hoe doen ze dat? Volgens hun eigen opgestelde regels:

 • 10.000.000 kilo afval wordt schoonheid:

Per jaar gebruiken ze bij Elho bijna 10.000.000 kilo gerecycled plastic om design potten van te maken! Dit is plastic dat niet meer in de natuur terecht komt maar direct wordt omgezet in stijlvolle en betaalbare bloempotten.

 • Ze streven altijd naar meer:

Al meer dan 85% van hun materialen is gemaakt van gerecycled plastic.

 • 100% eigen windenergie:

De productie draait volledig op de kracht van hun eigen windmolen die letterlijk in de achtertuin staat.

 • Ontworpen en gemaakt in Nederland:

Het overgrote deel van de producten is in Tilburg, Nederland ontworpen en geproduceerd.

 • Langdurige kleur en kwaliteit

De  potten van Elho zijn gemaakt om lang mee te gaan en geven jarenlang plezier zonder hun kleur te verliezen.

 • Geen afval meer

De producten van Elho zijn 100% recycleerbaar.

 

Kunststof bloempotten versus Terracotta

Wat zijn de voor en nadeel van kunststof potten als je ze vergelijkt met de klassieke Terracotta pot? De Terracotta Pot is een ‘evergreen’ die we allemaal wel kennen uit de tuin, de vensterbank of het balkon. Het grote voordeel van de Terracotta pot is dat deze zich makkelijk laat combineren en in veel verschillende stijlen tuin past. Vroeger gold ook zeker dat Terracotta een natuurlijk product is en lang mee gaat. Toch is het niet zonder reden dat de duurzame kunststof potten zo populair zijn, ze kennen een heel rijtje aan voordelen:

 1. Kunststof potten zijn minder zwaar dan keramische potten.

 2. Kunststof potten drogen minder snel uit dan Terracotta potten.

 3. Kunststof potten kunnen niet breken

 4. Kunststof potten zijn er ook in andere vormen

 5. Kunststof potten zijn kleurvast en in veel verschillende kleuren

Duurzaam tuinieren in duurzame potten

Niet alleen zijn de potten van Elho duurzaam vervaardigd en in hippe kleurtjes. Elho biedt duurzame oplossingen voor iedereen die een moestuin wil groot of klein. Zo zijn er kweekpotten en bakjes in verschillende afmetingen voor bloemen, kruiden, fruit en groenten. ‘Veggie walls’ om groentes als boontjes en tomaten tegenaan te laten groeien vanuit een stevige gerecyclede bak. Potten met speciale uitneembare bodem om aardappeltjes in te kweken en eenvoudig te kunnen rooien. En een hele batterij gieters voor binnen en buiten om al je planten mee te bewateren.

Andere duurzame producten van Elho

Elho heeft niet alleen hippe bloempotten en bakken. Ze hebben een hele lijn in duurzaam geproduceerde producten die jou helpen om duurzaam te tuinieren! Zo zijn er Regentonnen in verschillende afmetingen zodat je op iedere plek om je huis of op je balkon eenvoudig zelf je regenwater kunt opvangen niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens heel modern. Of een eenvoudig zelf-watersysteem waarbij je je planten met een gerust hart even alleen kunt laten. Elho voor grote en kleine buitenruimtes

Elho voor grote en kleine buitenruimtes

Ook als je klein behuisd bent en optimaal wil genieten van je balkon heeft Elho ruimtebesparende oplossingen. Wat te denken van bloempotten die je op de reling van je balkon kunt klemmen. Of bakken in verschillende groottes die je eenvoudig aan je regenpijp kunt bevestigen.

Elho producten bij Groencentrum Brugge & Ieper

Bij groencentrum Brugge en Ieper verkopen wij een uitgebreide selectie met Elho producten voor binnen en buiten. Kom bij ons tuincentrum langs waar we u graag persoonlijk adviseren over de producten van Elho en welke het beste bij uw situatie passen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tijd voor tulpen!

Tulpen zijn dé remedie tegen een winterdip. Je kunt er nu binnen én buiten van genieten. Ons tuincentrum in Sint-Andries Brugge en Ieper geeft tulpentips.

Lees meer...
Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...
10 tips voor een fleurige start van februari

Lees onze fleurige huis- en tuintips voor de maand februari.

Lees meer...
5 fijne fruitbomen

Maak er een fruitig voorjaar van en plant nu de mooiste en lekkerste fruitbomen. Wij zetten onze favorieten én een aantal fijne tips op een rijtje.

Lees meer...