Voer de vogels en help ze de winter door!

Voer de vogels en help ze de winter door!

Terwijl het buiten steeds kouder en guurder wordt, trekken wij ons vaker terug in onze warme huizen. Binnenkort versieren we onze huizen weer met heerlijke (geur)kaarsen en prachtige sfeer- en kerstverlichting. Onze gevleugelde vrienden hebben het minder luxe. Zij zijn in de winter druk op zoek naar een geschikte schuil- en slaapplaats. Als ze dan eenmaal een plekje om te slapen hebben gevonden, zijn ze de hele dag bezig met het zoeken naar eten. Help jij de vogels de winter door? Bij ons tuincentrum in Sint-Andries Brugge en Ieper vind je allerlei soorten vogelvoer. Onze fladderende vriendjes hebben het moeilijk in het najaar en de winter. Veel tuinen en balkons hebben nu minder voedsel te bieden, terwijl vogels veel energie nodig hebben om warm te blijven. Help vogels de winter door met onze leuke doe-het-zelf-tips!

Van vogels in de tuin heb je driedubbel plezier

  1. Al dat gefladder en getjilp voor het raam is een vrolijke afleiding tijdens de donkerste maanden van het jaar. Voor jong en oud. Geniet van de capriolen die sommige vogels uithalen om pinda's uit doppen te peuteren. Het verjagen van zowel soortgenoten als kleinere vogeltjes om er als eerste bij te zijn gaat soms ook niet van harte... Hoe mooi is onze natuur? Prachtig om te zien! 
  2. Sommige vogelsoorten hebben het moeilijk en nemen in aantallen af door bepaalde ziektes, door de verstening van tuinen en het isoleren van huizen. Gun tuinvogels dat beetje extra geluk en help ze een vleugeltje deze winter. Extra voer en gezonde lekkernijen helpen hen echt de winter door! 
  3. En "last, but not least", met vogels in de tuin, op je balkon of dakterras beschik je over natuurlijke vijanden die je helpen in de strijd tegen allerlei plagen. Slakken, (buxus)motten, bladluizen, rupsen, vliegen, muggen, spinnen... Noem maar op. Voor ons een kwaal, voor vogels een heerlijk maal. Win-win!

Vogelvoer kopen in Sint-Andries Brugge en Ieper

In ons tuincentrum in Sint-Andries Brugge en Ieper vind je allerlei soorten vogelvoer en de bijbehorende houders, huisjes en schalen. In allerlei maten, prijsklassen en materialen, puur natuur of vrolijk gekleurd. Net zoals mooie waterschalen, want vogels hebben ook in de winter water nodig om te drinken en in te badderen. Veel van deze vogelvoerproducten en waterschalen zijn bovendien een heel leuk cadeau voor de komende feestdagen. Wist je dat je sommige delen van het vogelbuffet zelf thuis kunt maken met de kinderen? Maak bijvoorbeeld vzelf vetbollen of vul een kokosnoot met zaden en pitten. Leuk om te doen, lekker warm en droog binnen in de keuken of aan de eettafel op een gure herfst- of winterdag. 

Help de vogels de winter door!

Stimuleer ook je vrienden, familieleden en buurtgenoten om vogelvoer en waterschalen neer te zetten. Hoe meer voer, hoe meer vogels! Nu weet je dat je met het voeren van de tuinvogels in de koude herfst- en wintermaanden niet alleen hen, maar ook jezelf plezier doet! Help onze gevleugelde tuinvrienden de winter door. In ons tuincentrum vind je verschillende vogelproducten het hele jaar door. Vraag onze medewerkers om de nieuwste ontwikkelingen in vogel-land en maak van jouw tuin een winterparadijs voor vogels. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Maak de tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
Ideeën en tips voor een zomers tuinfeest

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...
15x zomers (balkon)tuinieren

Ga op een niet al te hete dag, of vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond aan de slag met deze zomerse tuin- en balkonklusjes voor de maand juli.

Lees meer...