Kerstboom eruit? Kamerplant erin!

Kerstboom eruit? Kamerplant erin!

U zult er niet aan ontkomen; er komt een tijd dat de kerstboom weer uit huis gaat. Alle kerstlampjes en kerstversiering gaan de doos weer in en worden opgeruimd. Zodra de kerstboom uit huis is, verandert natuurlijk automatisch de sfeer in uw huiskamer en ontstaat er een lege plek. Hoe kunt u die lege plek het best opvullen? Dat kan gelukkig heel gemakkelijk! Met een grote kamerplant heeft u meteen weer wat groens terug in de huiskamer en geeft het meteen ook weer meer sfeer in uw interieur. Bij Groencentrum Brugge bent u voor grote kamerplanten op het goede adres. Maar welke grote kamerplanten zijn geschikt om de kerstboom te vervangen?

Calathea

De andere andere naam van Calathea is 'levende plant'. Wat bijzonder is aan deze plant, is dat de bladeren sluiten wanneer de plant te weinig licht krijgt. Krijgt de plant weer wat licht, dan gaan de bladeren automatisch weer open. Dit is natuurlijk de ideale kamerplant wanneer uw huiskamer toe is aan wat levendigheid en verandering. Er zijn van de Calathea's verschillende soorten verkrijgbaar. Ieder soort heeft een uniek patroon op zijn blad en een andere vorm. Zo zijn er Calathea kamerplanten die ovale, ronde of spitse vormen hebben. Deze kamerplant krijgt het liefst twee keer per week een scheutje water en zo af en toe een sproeibeurt. Waarom is een sproeibeurt soms nodig? Dat komt omdat deze kamerplant oorspronkelijk uit een gebied komt waar de luchtvochtigheid hoog is. Eigenlijk is de Calathea een oerwoudplant en kan deze dus niet tegen direct zonlicht. Voor de rest kan deze kamerplant overal in huis geplaatst worden, van de hal tot in de badkamer. Naast een oerwoudplant is de Calathea ook nog eens een luchtzuiverende plant. Dit houdt in dat de kamerplant schadelijke stoffen in de lucht opslaat en deze ook zelf weer afbreekt. 

Calathea - Groencentrum Brugge

Pachira

Wilt u echt een opvallende kamerboom in uw interieur? Kies dan voor de Pachira. De stam is gevlochten en dat zorgt voor een mooi resultaat, maar is ook nog eens erg praktisch. Het water dat wordt opgenomen door de Pachira wordt in de stam opgeslagen. Daardoor heeft de kamerboom weinig verzorging nodig en is de Pachira zeer geschikt voor mensen met niet zulke groene vingers. Andere namen voor de Pachira zijn watercacao of geldboom. Wat de verzorging betreft heeft deze kamerboom maar één keer in de vier weken water nodig. Daarbij zorgen de grote bladeren ervoor dat de Pachira de lucht goed zuivert. Het is natuurlijk heel leuk zo'n kamerboom in huis, maar in het wild groeit de Pachira in Midden- en Zuid-Amerika. Hij kan daar zelfs wel tot 20 meter hoog worden! In het wild groeien er zelfs vruchten aan de boom. Deze vruchten bevatten noten die de cacao kunnen vervangen, vandaar de bijnaam 'watercacao'. Daarentegen staat in China de Pachira symbool voor geluk en voorspoed en wordt de Pachira ook wel geldboom genoemd. Deze kamerboom wordt dus ook vaak cadeau gegeven bij een housewarming.

Pachira - Groencentrum Brugge

Draceana

Naast een 'levende plant' en een echte kamerboom kan er ook perfect een kamerplant met een exotische uitstraling in uw interieur. De Draceana heeft een exotisch trekje wat eigenlijk in ieder interieur past. De bladeren van deze grote kamerplant zijn er in verschillende kleuren, zoals groen, goud, geel en soms zelfs in het roze en rood. Omdat er dus verschillende variaties zijn, past de Draceana in elke woonkamer. Deze kamerplant slaat het vocht op in de stam en is dan ook niet heel moeilijk om te onderhouden. Vergeet u dus een keer om de Draceana water te geven? Geen probleem! Let erop dat Draceana's met donkere bladeren geen behoefte hebben aan zonlicht, maar Draceana's met lichte bladeren doen het stuk beter op een plek met half zon en half schaduw. Als u deze kamerplant goed verzorgd, kunt u er heel lang plezier van hebben. Hij kan namelijk extreem oud worden! Oorspronkelijk komt de Draceana uit Afrika en de Canarische Eilanden, terwijl de naam uit het Grieks is afgeleid. Wist u dat de oudste Draceana op Tenerife staat en deze naar schatting 300 jaar oud is?

Dreaceana - Groencentrum Brugge

Grote kamerplanten kopen in Brugge

Bent u dus op zoek naar een mooie, grote kamerplant om de kerstboom te vervangen? Breng dan eens een bezoekje aan ons tuincentrum in Brugge. Wij zijn 7 dagen per week geopend en hebben een zeer ruim assortiment. Bekijk de openingstijden van Groencentrum Brugge en dan zien we u hopelijk snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tijd voor tulpen!

Tulpen zijn dé remedie tegen een winterdip. Je kunt er nu binnen én buiten van genieten. Ons tuincentrum in Sint-Andries Brugge en Ieper geeft tulpentips.

Lees meer...
Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...
10 tips voor een fleurige start van februari

Lees onze fleurige huis- en tuintips voor de maand februari.

Lees meer...
5 fijne fruitbomen

Maak er een fruitig voorjaar van en plant nu de mooiste en lekkerste fruitbomen. Wij zetten onze favorieten én een aantal fijne tips op een rijtje.

Lees meer...