Chrysanten

Chrysanten worden dikwijls bestempeld als een saai en ouderwetse plant. Zonde, want deze veelzijdige najaarstopper heeft heel wat meer in zijn mars. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Chrysanten zorgen voor veel sfeer en kleur op een balkon en terras. De chrysant is al lang veel meer dan een plant voor op het kerkhof.

Waarom een chrysant kopen?

  • Prachtige bloei vanaf augustus tot en met november. Met chrysanten kleur je het najaar, ze bloeien wanneer de meeste bloeiende planten hun beste tijd hebben gehad.
  • Heel grote keuze in kleuren.
  • Verschillende bloemen verkrijgbaar
  • Zeer veel mogelijkheden. Je kan ze gebruiken als terrasplanten, ze in een hangmand planten, aan de voordeur zetten en ga zo maar verder.
  • Gemakkelijk te onderhouden. Met een minimum aan verzorging bloeit een chrysant tot wel 2 maanden met zijn prachtige bloemen

Chrysanten kopen bij Groencentrum in Brugge of Ieper

Chrysanten kopen

Wanneer je chrysanten koopt kies je het best voor mooie volle bolvormige chrysanten. Het is belangrijk dat je een plant kiest met vele knoppen erop en de knoppen mogen al lichtjes geopend zijn zodat de kleur van de chrysant herkenbaar is. Kom langs in ons tuincentrum in Brugge en ontdek het grote aanbod chrysanten in verschillende soorten en maten. 

Hoe chrysanten verzorgen?

Verwijder de uitgebloeide bloemen regelmatig zodat de plant langer bloeit. Belangrijk is dat je de chrysant dagelijks water geeft. De wortels van de plant moeten steeds vochtig zijn. De chrysant mag zeker ook niet te nat staan door te veel water en geef de chrysant driewekelijks meststof mee.

Ga naar de routebeschrijving/contactformulier

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten