Chrysanten

Chrysanten worden dikwijls bestempeld als een saai en ouderwetse plant. Zonde, want deze veelzijdige najaarstopper heeft heel wat meer in zijn mars. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Chrysanten zorgen voor veel sfeer en kleur op een balkon en terras. De chrysant is veel meer dan een plant voor op het kerkhof. Bij Groencentrum in Brugge en Groencentrum in Ieper ben je op het juiste adres voor een zeer ruim aanbod met verschillende soorten chrysanten.

Waarom een chrysant kopen?

Chrysanten kennen we allemaal wel, maar waarom zou je een chrysant moeten kopen bij Groencentrum?

  • Prachtige bloei vanaf augustus tot en met november. Met chrysanten kleur je het najaar, omdat ze bloeien wanneer de meeste bloeiende planten hun beste tijd hebben gehad.
  • Heel grote keuze in kleuren.
  • Verschillende bloemen verkrijgbaar.
  • Chrysanten hebben veel mogelijkheden. Je kunt ze namelijk gebruiken als terrasplanten, maar ook zeker als hangmand bij de voordeur.
  • Chrysanten zijn erg makkelijk om te onderhouden. Met een minimum aan verzorging bloeit een chrysant tot wel 2 maanden met zijn prachtige bloemen.

Chrysanten kopen bij Groencentrum in Brugge of Ieper

Hoe moet een chrysant worden verzorgd?

Heb je een mooie chrysant gekocht, dan kun je hier lang plezier van hebben door de plant goed te verzorgen. Zet de chrysant in de volle zon of in de halfschaduw, dan groeit en bloeit hij op zijn best. Zijn de bloemen uitgebloeid? Verwijder deze dan, want zo zorg je ervoor dat de plant langer blijft bloeien. Daarnaast is het belangrijk om de chrysant elke dag water te geven. De wortels van de chrysant moeten vochtig zijn en vochtig blijven. Let er wel op dat de chrysant niet te nat moet zijn en geeft de plant elke drie weken meststoffen. Heb je zelf nog vragen over de verzorgen van de chrysanten? Kom langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper en vraag het aan één van onze medewerkers.

Chrysanten en Allerheiligen

Op Allerheiligen en Allerzielen bezoeken mensen overledenen op het kerkhof of op de plaats waar de dierbaren begraven liggen. Als teken van herinnering worden er vaak bloemen meegenomen. Chrysanten zijn bij uitstek de bloemen voor Allerheiligen. Deze bloemen worden vaak gekocht, omdat de keuze in kleuren groot is en de chrysant bloeit nog lang in het najaar. Zo is de begraafplaats voorzien van verschillende kleuren. Naast chrysanten kun je natuurlijk tijdens Allerheiligen ook kiezen om een ander mooi grafstuk bij jouw overleden dierbare op de begraafplaats te brengen. Bij Groencentrum in Brugge en Groencentrum in Ieper helpen wij je hier graag mee.

Lees meer over onze bloemstukken

 

 

Chrysanten - Allerheiligen - Groencentrum - Brugge - Ieper

Chrysanten kopen bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Wanneer je chrysanten koopt, kies je het best voor mooie volle bolvormige chrysanten. Het is belangrijk dat je een plant kiest met veel knoppen en de knoppen mogen al lichtjes geopend zijn, zodat de kleur van de chrysant herkenbaar is. Woon je dus in de buurt van Knokke-Heist, Blankenberge, Oostkamp of Jabbeke, kom dan langs in ons tuincentrum in Brugge! Woon je in de buurt van Poperinge, Zonnebeke of Polderhoek, kom dan langs bij Groencentrum in Ieper en ontdek het grote aanbod chrysanten in verschillende soorten en maten. Hieronder kun je alvast de route naar ons tuincentrum plannen. Bekijk onze openingstijden en dan hopen we je snel te zien in Brugge of Ieper.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route