Viooltjes

Als je graag geniet van een kleurrijke tuin, dan zijn viooltjes bijna onmisbaar. Deze zorgen voor een vrolijk gezicht in verschillende bloembakken en kunnen zelfs op het balkon de show stelen! Er zijn verschillende soorten viooltjes, maar één ding komt altijd overeen: ze zijn altijd te herkennen aan de vorm en de vrolijke kleuren. Bij onze tuincentra in Brugge en in Ieper vind je altijd verschillende soorten én verschillende kleuren viooltjes. Op onze afdeling met éénjarige tuinplanten ben je hiervoor aan het juiste adres.  

Welke soorten viooltjes zijn er?

Er zijn verschillende soorten viooltjes, zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Bosviooltje
  • Hoornviooltje
  • Krulviooltje

De viooltjes verschillen dan ook van elkaar qua uiterlijk, maar zijn toch altijd te herkennen. Viooltjes zijn niet alleen populair vanwege de vrolijke kleuren, maar ook vanwege de veelzijdigheid. Zo zijn viooltjes een goede uitkomst voor een klein balkon, waar je ze in balkonbakken kunt ophangen. Ook een grote pot in de tuin is een goede combinatie met viooltjes en dan zijn ze uiteraard ook nog in de grond te planten, waar ze goed tot hun recht komen. Daarnaast geldt dat het niet nodig is om groene vingers te hebben, viooltjes zijn erg gemakkelijk te onderhouden en je zult er vooral veel plezier van beleven!

Eénjarige viooltjes en vaste violen

De violen zijn er in verschillende soorten, waaronder éénjarigen en vaste planten. Veel van de viooltjes die wij kennen zijn éénjarig. Dit zijn vaak de viooltjes die in de grond worden geplant. Echter zijn er ook verschillende vaste viooltjes, zoals:

  • Maarts viooltje
  • Labradorviooltje

Van deze varianten kun je extra lang genieten, omdat deze meerdere jaren meegaan en weer opnieuw bloeien als het voorjaar begint. 

Viooltjes Groencentrum Brugge & Ieper

Kunnen viooltjes ook binnen staan?

Viooltjes kun je ook combineren met andere mooie lentebloemen op en mooie decoratieve schaal. Bijvoorbeeld gecombineerd met mos of hout kun je hier een mooi decoratief arrangement van maken voor binnen. Zo haal je het voorjaar en de voorjaarskleuren ook naar het interieur. Een voorjaarsarrangement kun je ook vinden op onze kamerplanten afdeling, waar deze per seizoen worden samengesteld. Je kunt hier vragen naar de mogelijkheden om deze met viooltjes samen te stellen. 

Hoe verzorg je viooltjes?

Viooltjes zijn gemakkelijk qua onderhoud en hebben weinig specifieke wensen. Een aantal aandachtspunten zijn belangrijk om rekening mee te houden: 

  • Voor viooltjes in bakken is het belangrijk om de juiste potgrond te gebruiken
  • Zorg ervoor dat het water uit de pot kan lopen
  • Geef alleen water als het een lange tijd droog is geweest
  • Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemetjes 

Viooltjes kopen in Brugge of in Ieper

Als je op zoek bent naar mooie viooltjes voor in de bloembakken in de tuin, dan ben je bij Groencentrum in Brugge en in Ieper aan het juiste adres! Bezoek onze tuincentra om verschillende soorten viooltjes te vinden, die u kunt combineren met verschillende mooie kleuren in uw tuin. Als u zin heeft om het voorjaar naar uw tuin te halen, dan zijn viooltjes altijd een goed idee! Bekijk hieronder de snelste route naar onze tuincentra, dan helpen we u graag!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route