Primula

De primula is een bijzondere voorjaarsbloeier die in verschillende kleuren te vinden is. Als je het voorjaar graag start met extra veel kleur in de tuin, is dit een ideale tuinplant. De Primula is een vaste plant die uitstekend dient als bodembedekker in een grotere groep bij elkaar. De Primula staat ook wel bekend onder de naam 'sleutelbloem'. Ook staat de Primula vaak in grote plantenbakken op het terras. Bij Groencentrum in Brugge en in Ieper vind je de Primula in verschillende kleuren, die je kunt combineren tot een mooi en kleurrijk geheel voor in jouw tuin!

Hoe verzorg je de Primula?

De Primula heeft in een pot een goede potgrond nodig. In de grond is een normale grondsoort voldoende. De ideale standplaats is een schaduwplek, of halfzon, zolang het niet te droog is. Qua water geven gaat het om de balans tussen niet té droog, maar ook zeker geen grote lading water die blijft staan. In een pot kun je gebruik maken hydrokorrels, om te voorkomen dat het water blijft staan. Het is niet nodig om de Primula te snoeien, echter is het wel goed om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Op deze manier kun je de bloei stimuleren. 

De veelzijdige Primula in verschillende kleuren

De gekleurde bloemen maken de Primula extra geliefd, omdat deze minimaal 2 maanden lang de tuin sieren met kleuren zoals:

  • Geel
  • Rood
  • Paars
  • Roze
  • Wit

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten primula's, de meeste worden zo'n 25-50 centimeter hoog. De Primula florindae daarentegen wordt 70 centimeter hoog. De variant die het meeste te vinden is in de tuincentra is de Primula vulgaris, deze variant heeft bijna geen stengels waardoor de bloemen heel dicht tussen de bladeren groeien. Deze kan daardoor goed dienst doen als bodembedekker, of een goede opvulling zijn voor een plantenpot. 

Primula Groencentrum Brugge en Ieper

De Primula kopen in Brugge of in Ieper

In onze tuincentra helpen we je graag verder om geschikte tuinplanten te vinden voor jouw tuin. De sleutelbloem, ofwel de Primula is een uitstekende bodembedekker die bekend staat als de vrolijke voorjaarsbloeier. Als het voorjaar je niet vroeg genoeg kan beginnen en je graag het seizoen start met veel kleur in de border of op het terras dan is de Primula een hele goede keuze! Je vindt in onze tuincentra verschillende tuinplanten waar je de Primula mee kunt combineren. De overige benodigdheden zoals potgrond, tuinaarde en overig tuingereedschap vind je natuurlijk ook allemaal in onze tuincentra. Heb je vragen over de verzorging? Dan kun je altijd bij een van onze medewerkers terecht voor advies.

Tot ziens bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Wil je meer weten over de Primula, of de verschillende soorten in het echt bekijken? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in onze beide vestigingen. Op onze tuinplanten afdeling vind je de Primula en vele andere soorten tuinplanten. Daarnaast kun je ons natuurlijk om advies vragen indien je vragen hebt over de verzorging. Hieronder vind je de route naar onze beide tuincentra. Graag tot ziens bij Groencentrum in Brugge en in Ieper!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route