Clematis

Bent u op zoek naar een mooie klimplant? Dan is de Clematis misschien wel de plant die u zoekt! De Clematis wordt ook wel bosrank genoemd en is één van de bekendste klimplanten. Deze verticale groeier, groeit perfect langs een muur of schuur. Wat zo bijzonder is aan de Clematis, is dat er prachtige, kleurrijke bloemen ontstaan. Echt een mooi plaatje voor in de tuin! Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u diverse soorten Clematis. Kom eens bij ons langs en bekijk ons assortiment!

Clematis in verschillende soorten: wat is uw favoriet?

Eén ding is zeker: de Clematis geeft prachtige bloemen. Stelt u zich eens voor dat een hele muur of schuur voorzien is van deze prachtige Clematis bloemen! De Clematis is een klimplant en er zijn tegenwoordig vele soorten. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Clematis Montana
  • Clematis Armandii
  • Clematis Vitalba
  • Clematis Viticella

Alle soorten Clematis zijn in twee soorten te verdelen: laatbloeiende soorten en vroegbloeiende soorten. Wat is het verschil tussen deze twee:

  • Laatbloeiende soorten Clematis: Dit zijn de soorten die tussen juli en oktober bloeien. Deze soorten verliezen in de winter het blad, maar geen zorgen: het blad komt in het voorjaar weer terug.
  • Vroegbloeiende soorten Clematis: Deze soorten bloeien tussen januari en juni. Dit zijn eigenlijk alle groenblijvende soorten die in het voorjaar bloeien.

Groencentrum | Brugge | Ieper | Klimplanten | Clematis

Het planten van de Clematis

In principe kunt u de Clematis het hele jaar door in de tuin planten, maar het beste is om dit in het voorjaar of najaar te doen. De Clematis houdt van een vochtige grond en koele wortels. Voordat u de Clematis plant, moet de kluit voldoende water opnemen. Plaats de Clematis vervolgens in het gat in de grond, ongeveer 15 centimeter onder de grond. Vervolgens maakt u het gat dicht met grond. Bij het planten van de Clematis is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de wortelkluit geen zonlicht krijgt.

Wanneer moet de Clematis worden gesnoeid?

Iedere soort Clematis moet op een ander moment gesnoeid worden. Maar de belangrijkste regel voor het snoeien is eigenlijk: na het bloeien, kunt u snoeien. Het regelmatig snoeien van de Clematis zorgt ervoor dat de bloemen steeds hoger aan de klimplant gaan bloeien. Dit zorgt uiteindelijk voor een prachtig resultaat! Kom langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper en vraag gerust aan één van onze medewerkers hoe u uw favoriete Clematis moet verzorgen.

Groencentrum | Brugge | Ieper | Klimplanten | Clematis

Verzorgingstips voor de Clematis

Wanneer u een mooie Clematis in de tuin heeft staan, raden wij u aan om ervoor te zorgen dat de plant 'hulp' krijgt bij het groeien. Bij Groencentrum vindt u allerlei producten om de plant te helpen bij het groeien. Geef de plant regelmatig water, want daar houdt hij wel van. In de groeiperiode, ongeveer van maart tot en met mei, heeft de Clematis extra voeding nodig. Ook voor plantvoeding bent u bij Groencentrum in Brugge of Ieper op het juiste adres.

Diverse soorten Clematis koopt u natuurlijk bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Hebben wij u enthousiast gemaakt en wilt u ook graag een Clematis kopen? Kom dan langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag. Wij zijn experts op het gebied van tuinplanten en kunnen u alles vertellen over de diverse soorten Clematis. Bekijk de openingstijden van onze winkels en dan hopen we u snel te zien bij Groencentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route