Kamperfoelie

Bent u op zoek naar een heerlijke, geurende klimplant? Bekijk dan in ons tuincentrum eens de Kamperfoelie. De Kamperfoelie is een klimplant en in verschillende kleuren te verkrijgen. Een groot voordeel is dat dit geen veeleisende plant is. Plaats hem in de tuin in de zon of in halfschaduw en u kunt genieten van een prachtige bloei vanaf mei tot en met september. Bij Groencentrum vindt u uiteraard ook de Kamperfoelie, dus kom gerust eens een keer bij ons langs.

Kamperfoelie: in diverse soorten verkrijgbaar

Bij Groencentrum vindt u de Kamperfoelie in diverse kleuren en verschillende soorten. De meest bekende soort is de Kamperfoelie Lonicera. Het is goed om te weten dat de Kamperfoelie winterhard is. Naast de klimplanten vindt u bij ons ook de struikkamperfoelie of kruipende kamperfoelie. Alle soorten Kamperfoelie zijn te verdelen in:

  • Half wintergroene Kamperfoelie: 
  • Half bladhoudende Kamperfoelie

De Kamperfoelie heeft geen hechtwortels. Dit houdt in dat u de klimplant moet helpen om omhoog te groeien. Ook daarvoor vindt u bij Groencentrum diverse producten. 

Groencentrum | Brugge | Ieper | Klimplanten | Kamperfoelie

Wanneer moet u de Kamperfoelie snoeien?

Wanneer u een mooie Kamperfoelie in de tuin heeft staan, kunt u de klimplant het best in maart of in april snoeien. Oude takken kunt u weg snoeien en lange scheuten inkorten. Het is niet noodzakelijk om de Kamperfoelie te snoeien, maar u zult zien dat de plant dan minder bloemen gaat geven en er veel takken ontstaan. Voor een mooie klimplant raden wij u dus aan om toch elk jaar te snoeien. Wanneer u toch de plant heeft gesnoeid, kunt u ook meteen meststoffen geven. Dan kan de plant vervolgens goed groeien en mooi bloeien. 

Groencentrum | Brugge | Ieper | Klimplanten | Kamperfoelie

Kamperfoelie kopen in Brugge en in Ieper

In onze beide tuincentra vindt u verschillende soorten van de Kamperfoelie. Uiteraard kunnen onze medewerkers u helpen als u vragen of twijfels hebt over de verzorging, de juiste standplaats of de geschikte variant voor uw tuin. In zowel Brugge als in Ieper zijn er verschillende kleuren van de Kamperfoelie verkrijgbaar. Vaak is de kamperfoelie wit, geel, oranje, rood, roze, of paars. Van mei tot september geniet u van de prachtige bloemen die een heerlijke geur verspreiden in uw tuin. De rijke bloei maakt dit dan ook een grote favoriet van vele tuin liefhebbers!

Kamperfoelie kopen? Breng een bezoekje aan Groencentrum in Brugge en Ieper

Bent u op zoek naar een klimplant en hebben wij u enthousiast gemaakt over de Kamperfoelie? Breng dan gerust een bezoekje aan één van onze winkels in Brugge of Ieper. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en kunnen al uw vragen beantwoorden of klimplanten of over de Kamperfoelie in het bijzonder. Wij kunnen u advies en tips geven over deze prachtige klimplant. Bent u misschien op zoek naar andere tuinplanten? Ook dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij zijn expert op het gebied van planten, dus voor plantadvies zit u bij ons helemaal goed. Wilt u langskomen in één van onze winkels? Bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper en dan hopen we u snel een keer te zien!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route