Bromelia

De bromelia is een bloeiende kamerplant die heel veelzijdig te combineren is in huis met andere kamerplanten. De bromelia is onderdeel van de Bromeliaceae familie en dankzij het 'kokertje' van gekleurde bladeren wordt de Bromelia ook wel kokerplant genoemd. In onze vestigingen vindt u verschillende soorten van de Bromelia, zoals bijvoorbeeld de ananasplant, maar ook andere verschillende kleuren en vormen van de Bromelia. Ook voor verzorgingstips bent u bij ons aan het juiste adres!

Wat is de juiste standplaats voor de Bromelia?

Iedere kamerplant heeft bepaalde voorschriften qua zonlicht en standplaats. Voor de Bromelia geldt dat een zonnige standplaats goed is, maar felle middagzon kan het beste vermeden worden. Bij te veel zonlicht kan er namelijk bladverbranding en uitdroging optreden. Ook te weinig zonlicht is niet goed, want dan raken de felle kleuren verloren. De combinatie van licht zonder té veel felle zon is dus het beste. 

Welke soorten van de Bromelia zijn er?

Er zijn vele diverse soorten en kleuren van de Bromelia. Zo kunt u onder andere denken aan:

  • Ananasplant
  • Guzmania
  • Tillandsia
  • Vriesea 

Hoeveel water heeft de Bromelia nodig? 

De Bromelia verbruikt in principe weinig water omdat dit wordt opgeslagen in de bloem. Bij het water geven kunt u dit dan ook het beste in de bloem gieten. Het belangrijkste is dat er altijd een beetje water in de bloem zit. Een klein laagje is hierbij al voldoende. Ook de luchtvochtigheid is belangrijk voor de Bromelia, dus regelmatig sproeien komt de plant ten goede. Bromelia kamerplant Groencentrum Brugge & Ieper

Heeft de Bromelia veel verzorging nodig?

In principe is water geven en besproeien het belangrijkste om de Bromelia gezond te houden. Snoeien is bijvoorbeeld niet nodig, maar eventueel het verwijderen van beschadigde bladeren kan wel. Bemesten is mogelijk in de lente en in de zomer om wat extra voedingsstoffen aan te bieden, maar dit is niet direct noodzakelijk. 

De Bromelia stekken: Hoe werkt dat?

Het vermeerderen van de Bromelia is vrij eenvoudig te doen. Wanneer de plant groeit zult u namelijk kleine stekjes aan de plant zien groeien. Deze kunt u het beste laten doorgroeien tot ongeveer 10 centimeter. Geef ook deze stekjes voldoende water in de kelk zodat ze goed kunnen groeien. Daarna kunt u de stekjes voorzichtig losmaken, let er hierbij op dat de wortels niet beschadigen. Daarna plaatst u dit nieuwe stekje in een aparte pot, met eventueel wat extra plantenvoeding. Als u de Bromelia een jaar de tijd geeft, zal deze daarna bloeirijp zijn. 

Bromelia kopen in Brugge of Ieper? Kom langs bij Groencentrum!

Voor de Bromelia, maar ook voor diverse andere kamerplanten zoals de Yucca en Monstera bent u bij onze Groencentrum Vestigingen in Brugge en in Ieper aan het juiste adres! Allebei onze vestigingen zijn 7 dagen per week geopend. Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken door de bellen naar Groencentrum Brugge: 050 32 32 00 of naar Groencentrum Ieper: 057 20 08 62, of door een mail te sturen naar info@groencentrum.be. Wij helpen u graag verder, graag tot ziens in één van onze vestigingen!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route