Strelitzia

De Strelitzia is een bijzondere verschijning. Over het algemeen zien we de Strelitzia alleen in haar natuurlijke omgeving bloeien, maar voor thuis is ze een prachtige verschijning dankzij de bladeren en de lengte van de plant! Een andere naam voor de Strelitzia is ook wel Paradijsvogelplant. De varianten van de Paradijsvogelplant die we terugzien als kamerplanten zijn de Strelitizia Nicolai en Strelitzia Reginea. In onze vestigingen in Brugge en in Ieper vind je de Strelitzia in verschillende soorten en maten. Wil je meer weten over de juiste verzorging? Hieronder geven we je een aantal tips!

Hoeveel water heeft de Strelitzia nodig?

Gedurende de zomer heeft de Strelitzia veel water nodig, de grond kan na een week alweer droog aanvoelen. Een wekelijkse goede waterbeurt is dus erg belangrijk! In de winter blijft het bij wekelijks water geven, alleen zal de hoeveelheid water afnemen. De grond mag iets verder indrogen in de winter dan in de zomer, dus een verminderde hoeveelheid water is dan raadzaam. Houd er bij het water geven altijd rekening mee dat de wortels niet onder water mogen staan, dit komt de gezondheid van de plant niet ten goede. Naast het water geven, kun je regelmatig het blad besproeien, om het stof weg te halen. Dit zorgt er tevens voor dat het blad meer licht krijgt. 

Strelitzia Groencentrum Brugge & Ieper

Wat is de beste standplaats voor de Strelitzia?

De ideale standplaats voor de Strelitzia is een plek met veel licht. Je kunt deze plant dan ook zeker bij het raam zetten, in tegenstelling tot veel andere planten. In de winter is de beste locatie voor de Strelitzia dan ook een raam op het zuiden. De Strelitzia hoeft niet te wennen aan direct zonlicht, omdat deze wordt gekweekt onder direct zonlicht. Ziet de plant er niet gezond uit? Bijvoorbeeld door een lelijk blad en verminderde groei? Dan betekent dit vaak dat de plant meer licht nodig heeft. Verplaats de plant dan naar een plek dichterbij het raam, dan gaat het vaak een stuk beter! 

Plantenvoeding en extra verzorging voor de Strelitzia

De Paradijsvogelplant kan in het voorjaar wel wat extra verzorging gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld extra plantenvoeding geven aan de plant, om de groei te ondersteunen. Buiten het seizoen is dit niet noodzakelijk. Als de plant snel groeit, kan het na verloop van tijd noodzakelijk zijn om de plant te verpotten naar een grotere pot. Gemiddeld genomen is dit om de 2 jaar nodig. Merk je dat de plant niet goed groeit? Vraag ons dan gerust om meer tips en advies, dan denken we graag met je mee! Zowel in Brugge als in Ieper zijn er altijd medewerkers aanwezig die je hierbij kunnen adviseren. 

Andere kamerplanten uit ons assortiment

Naast de Strelitzia, vind je bij ons ook diverse andere kamerplanten, zoals:

Benieuwd naar de Strelitzia? Bezoek Groencentrum in Brugge of in Ieper!

Wil je de verschillende Strelitzia's in het echt bekijken? Je bent van harte welkom bij Groencentrum Brugge en Ieper. Via onderstaande kaartjes vind je de snelste route naar onze beide vestigingen. We verwelkomen je graag. Uiteraard kun je met al jouw vragen bij ons terecht, dan staan we je graag te woord! 

Bekijk meer kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route