Orchidee

De Orchidee is de meest bekende sierbloem in België. Deze prachtige bloeier staat bekend om zijn imposante bloem en kleurendiversiteit. De Orchidee komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en Australië. In de natuur groeit de Orchidee vooral in bomen, spleten in rotsen of op sterke luchtdoorlatende grond, zoals humus. De meest bekende en populaire soort van de Orchideeën is de Phalaenopsis. Dit komt vanwege zijn lange en frequente bloei. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper verkopen wij vele soorten Orchideeën. Wat is uw favoriet?

Hoe verzorg ik een Orchidee?

Overweegt u om een Phalaenopsis Orchidee te kopen of heeft u er al één gekocht bij Groencentrum? Dan is het natuurlijk de bedoeling dat u hier lang plezier van heeft. Daarom geven wij u graag wat tips voor het verzorgen van een Orchidee.

  • Wanneer de Phalaenopsis in bloei staat kunt u hier wel meer dan drie maanden plezier van hebben. Wist u overigens dat na de bloei van de Phalaenopsis, de plant weer opnieuw gaat bloeien. Meestal is dat na ongeveer zes maanden.
  • De Phalaenopsis heeft het liefst een minimum temperatuur van 16 graden en een maximum temperatuur van 24 graden. Het is belangrijk dat de Phalaenopsis veel licht krijgt, maar zet de bloeiende kamerplant niet in de volle zon. Wanneer de kamerplant gele bladeren krijgt, is dit een teken dat de plant teveel zonlicht krijgt.
  • Wanneer u de Phalaenopsis water gaat geven, moet u het water niet op de plant gieten, maar op de aarde. Eigenlijk is regenwater het beste om te geven aan de Phalaenopsis, omdat hier minder kalk ik zit dan in kraanwater. Wanneer u het echt goed wilt doen, moet u eigenlijk de plant onderdompelen in een emmer water. Dan wordt het water nog beter opgenomen en hoeft u de plant zeker een week geen water te geven.
  • Voor de verzorging van de Phalaenopsis is het belangrijk dat de plant in een luchtige grond staat. Dat zorgt er namelijk voor dat het vocht goed wordt doorgelaten. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u dan ook speciale Orchideeënpotgrond. Wij geven u als tip om geen gewone potgrond te gebruiken, maar de luchtige variant van van de potgrond. Wij verkopen in ons tuincentrum ook speciale bemesting voor Orchideeën. Het bemesten van deze kamerplanten doet u, indien nodig, van maart tot en met oktober, ongeveer twee keer per maand.

Heeft u na deze tips nog vragen over de verzorging van de Orchidee? Vraag het dan gerust aan één van de Groencentrum medewerkers. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden over het verzorgen van Orchideeën.

Bloeiende kamerplant | Orchidee | Groencentrum | Brugge | Ieper

3 leuke weetjes over Orchideeën

Veel mensen houden van de Orchidee en daarom is deze kamerplant super populair. Eigenlijk past de Orchidee in ieder interieur, maar wist u het volgende al over de Orchidee?

  • Over de hele wereld zijn er meer dan 25.000 soorten van de Orchidee. Wat een grote familie!
  • Veel mensen denken ook dat de Orchidee moeilijk te verzorgen, maar dat is helemaal niet waar. Benieuwd hoe de kamerplant verzorgd moet worden? Lees alle tips in de vorige alinea.
  • Omdat de Orchidee zo'n mooie uitstraling heeft, wordt deze kamerplant ook wel de 'Koningin van de planten' genoemd.

Bloeiende kamerplant | Orchidee | Groencentrum | Brugge | Ieper

Wilt u een Orchidee kopen? Kom langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper

Hebben wij u enthousiast gemaakt over de prachtige Orchideeën? Kom dan snel langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper en kies uw favoriet uit. Welke soort u ook kiest, het is gegarandeerd een eyecatcher in huis. Heeft u een mooie gevonden, kies dan ook meteen een passende bloempot. Onze medewerkers kunnen meteen de Orchidee voor u in de pot zetten, zo gaat u met een complete plant-pot combinatie naar huis. Plan hieronder de route naar één van onze winkels, bekijk de openingstijden van Groencentrum in Brugge of Ieper en dan zien we u hopelijk snel!

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route