Vrolijk pasen in huis en tuin

Vrolijk pasen in huis en tuin

Het is alweer bijna Pasen en we boffen met het lenteweer. Tijd dus om huis en tuin op te vrolijken met kleurrijke bloemen en leuke paasdecoraties. Maak ze zelf of haal ze kant-en-klaar in ons tuincentrum in Brugge en Ieper. Keuze te over!

Pasen in de tuin begint bij Groencentrum

In de lente zijn er veel bloeiende planten en bloemen, zo ook weer bij Groencentrum. Er zijn nu bijvoorbeeld volop bloeiende primula’s, violen en narcissen in manden en potten te koop die het nog lange tijd prima doen op de tuintafel of op het balkon. Zet ze eventueel zelf nog in een vrolijk gekleurde pot of mand als paasactiviteit met de kinderen of uw geliefde. Wanneer ze uitgebloeid zijn kunt u primula’s en narcissen in de tuin planten. Haal de uitgebloeide bloemen van de narcissen eruit, maar laat het groen afsterven, zodat de bol weer nieuwe energie kan opbouwen voor volgend voorjaar.

Geel is natuurlijk de lente- en paaskleur bij uitstek. Zet eens een kleine bremstruik (Cytisus), met heerlijk geurende goudgele bloemen, in een grote mand of kuip. En voor Pasen is het leuk takken van de Forsythia, de krulhazelaar (Corylus), toverhazelaar (Hamamelis) of ranonkelstruik (Kerria japonica) in mooie glazen vazen te zetten en daar mooi beschilderde of beplakte eieren in te hangen. Plant een van deze vroegbloeiende struiken nu in uw tuin, zodat u er volgend voorjaar zelf takken van kunt snoeien voor een fijne paas- en lentesfeer in huis. Met eveneens vroegbloeiende bosanemonen, longkruid (Pulmonaria) en wildemanskruid (Pulsatilla) aan de voet van deze struiken is uw tuin helemaal lente-proof.

Een vrolijk Pasen in huis 

Vul vazen met bloeiende narcissen, tulpen, anemonen, gerbera’s of zonnig gele voorjaarszonnebloemen (Doronicum) of zoek een  van de andere mooie boeketten uit bij Groencentrum, Brugge of Ieper. Maak een feestelijke paasmand met Kaapse viooltjes of Kalanchoë erin. Zo’n mand is natuurlijk niet compleet zonder eieren – of het nu exemplaren van chocolade, hardgekookte en beschilderde eieren of fraai gespikkelde kwarteleitjes zijn. Versier de paasmand verder met paashazen, lammetjes, kuikentjes, veertjes en strikken. Zo maakt u er in een handomdraai een vrolijk stuk voor op de paastafel van. Leuk om samen met de kinderen te doen!

Vrolijk Pasen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...