Vrolijk pasen in huis en tuin

Vrolijk pasen in huis en tuin

Het is alweer bijna Pasen en we boffen met het lenteweer. Tijd dus om huis en tuin op te vrolijken met kleurrijke bloemen en leuke paasdecoraties. Maak ze zelf of haal ze kant-en-klaar in ons tuincentrum in Brugge en Ieper. Keuze te over!

Pasen in de tuin begint bij Groencentrum

In de lente zijn er veel bloeiende planten en bloemen, zo ook weer bij Groencentrum. Er zijn nu bijvoorbeeld volop bloeiende primula’s, violen en narcissen in manden en potten te koop die het nog lange tijd prima doen op de tuintafel of op het balkon. Zet ze eventueel zelf nog in een vrolijk gekleurde pot of mand als paasactiviteit met de kinderen of uw geliefde. Wanneer ze uitgebloeid zijn kunt u primula’s en narcissen in de tuin planten. Haal de uitgebloeide bloemen van de narcissen eruit, maar laat het groen afsterven, zodat de bol weer nieuwe energie kan opbouwen voor volgend voorjaar.

Geel is natuurlijk de lente- en paaskleur bij uitstek. Zet eens een kleine bremstruik (Cytisus), met heerlijk geurende goudgele bloemen, in een grote mand of kuip. En voor Pasen is het leuk takken van de Forsythia, de krulhazelaar (Corylus), toverhazelaar (Hamamelis) of ranonkelstruik (Kerria japonica) in mooie glazen vazen te zetten en daar mooi beschilderde of beplakte eieren in te hangen. Plant een van deze vroegbloeiende struiken nu in uw tuin, zodat u er volgend voorjaar zelf takken van kunt snoeien voor een fijne paas- en lentesfeer in huis. Met eveneens vroegbloeiende bosanemonen, longkruid (Pulmonaria) en wildemanskruid (Pulsatilla) aan de voet van deze struiken is uw tuin helemaal lente-proof.

Een vrolijk Pasen in huis 

Vul vazen met bloeiende narcissen, tulpen, anemonen, gerbera’s of zonnig gele voorjaarszonnebloemen (Doronicum) of zoek een  van de andere mooie boeketten uit bij Groencentrum, Brugge of Ieper. Maak een feestelijke paasmand met Kaapse viooltjes of Kalanchoë erin. Zo’n mand is natuurlijk niet compleet zonder eieren – of het nu exemplaren van chocolade, hardgekookte en beschilderde eieren of fraai gespikkelde kwarteleitjes zijn. Versier de paasmand verder met paashazen, lammetjes, kuikentjes, veertjes en strikken. Zo maakt u er in een handomdraai een vrolijk stuk voor op de paastafel van. Leuk om samen met de kinderen te doen!

Vrolijk Pasen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...