Picea omorika

Bent u op zoek naar een mooie kerstboom voor in huis? Dan is de Picea omorika, oftewel Servische spar misschien wel iets voor u. Dit is een veel verkochte kerstboom in België. De kerstboom Picea omorika komt oorspronkelijk uit een klein gebied op de grens tussen Servië en Bosnië en is na de kerstdagen zeer geschikt om in de tuin te planten. Plant u de kerstboom in uw tuin, dan kan deze zo'n 10 meter worden. Uiteraard kunt u deze prachtige kerstboom kopen in ons tuincentrum in Brugge.

Kenmerken Picea omorika

Eigenlijk is Picea omorika de latijnse naam voor de Servische spar. Deze kerstboom heeft verschillende kenmerken:

  • Deze kerstboom is smal en hoog en daardoor geschikt als de kerstboom weinig ruimte in moet nemen in uw huis.
  • De Picea omorika heeft een blauwe met grijze gloed.
  • De naalden zijn stomp en daardoor prikken ze niet. Daarnaast vallen de naalden niet zo snel uit.
  • De takken van deze kerstboom hangen wat af, daardoor ziet de boom er sierlijk uit en kan er veel kerstdecoratie in gehangen worden.

Wilt u meer weten over de Picea omorika? De medewerkers van Groencentrum Brugge kunnen u alles vertellen over de kerstbomen. Zij weten bijvoorbeeld ook alles over het goed onderhouden van de kerstboom.

Picea omorika potgekweekt van superkwaliteit

Hieronder ziet u enkele foto's van de Picea omorika, oftewel de Servische spar. In ons tuincentrum in Brugge kunt u alle verschillende soorten en vormen van de Picea omorika bekijken.

Picea omorika kopen in Brugge

Woont u in de buurt van Zedelgem en Jabbeke en wilt u graag een mooie kerstboom kopen? Kom dan gerust eens langs bij Groencentrum Brugge. Dan kunt u met eigen ogen onze prachtige kerstbomen bekijken, zoals onder andere de Abies nordmanniana en Abies fraseri. Komt u langs, dan kunt u meteen een kijkje nemen bij onze sfeervolle kerstafdeling met onder andere kerstverlichting en kerstversiering. Bekijk de openingstijden en dan zien we u heel graag bij Groencentrum Brugge.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstbomen

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route