Eénjarige tuinplanten

Eénjarige tuinplanten worden ook wel perkplanten of perkgoed genoemd. Deze kleurrijke, vrolijke planten vindt u vanaf het voorjaar bij Groencentrum en bloeien vaak een zomerlang. De éénjarige tuinplanten worden vaak in een plantenbak op het balkon, terras op in de tuin gezet. De tuin ziet er met het perkgoed meteen een stuk vrolijker en kleurrijker uit met deze zomerbloeiers. In ons tuincentrum in Brugge en Ieper bent u van harte welkom om ons assortiment te komen bekijken.

Populaire éénjarige tuinplanten

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende soorten éénjarige tuinplanten. Over het algemeen is het perkgoed erg kleurrijk en staat het sfeervol in plantenbakken of balkonbakken. Onze perkgoed experts hebben populaire soorten éénjarige tuinplanten op een rijtje gezet:

  • Fuchsia - De Fuchsia wordt ook wel Bellenplant genoemd. Dit komt door de bloemetjes die hangen. De hangende bloemen geven weer een leuk effect wanneer de Fuchsia in een hangende mand worden gezet. De Fuchsia valt op door de prachtige kleuren. De rode met paarse variant is bij veel mensen erg bekend en populair. 
  • Petunia - Wie kent ze niet.. de Petunia's. Deze éénjarige plant bloeit een lange tijd: van april tot en met de eerste vorst. Petunia's zijn in veel verschillende kleuren, vormen en maten te verkrijgen en kunnen gecombineerd worden met ander perkgoed, zoals viooltjes of vlijtige liesjes.
  • Begonia - De Begonia is een echte tropische bloeier en is in zoveel verschillende kleuren te verkrijgen: rood, roze, oranje, wit enzovoort. Er zijn varianten die rechtop groeien, maar er zijn ook Begonia's die hangen. Deze zijn natuurlijk geschikt voor in hangpotten. 

Uiteraard vindt u bij Groencentrum in Brugge of Ieper veel meer soorten éénjarige planten, zoals viooltjes, Lobelia en Verbena. Kom gerust eens langs in één van onze winkels voor deze zomerbloeiers!

Groencentrum | Brugge | Ieper | Eénjarige tuinplanten

Het verzorgen van éénjarige tuinplanten

Staan de éénjarige tuinplanten mooi in uw tuin, op uw terras of op uw balkon? Dan is het natuurlijk de bedoeling dat u ze goed verzorgt. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet:

  • Over het algemeen houden éénjarge tuinplanten van een zonnige plaats op het balkon, in uw tuin of op het terras.
  • Wanneer de éénjarige planten in bloempotten staan moet u ze dagelijks water geven. Bij warm weer is het ook verstandig om de planten die in de tuin staan water te geven.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen. Op deze manier zorgt u ervoor dat het perkgoed langer en beter zal bloeien.
  • Ook het bemesten van de perkplanten is belangrijk. Vraag aan onze medewerkers van Groencentrum welke bemesting u het best kunt toedienen.

Eénjarige tuinplanten koopt u bij Groencentrum in Brugge en Ieper

Eénjarige tuinplanten kopen in Brugge of Ieper

Wilt u uw tuin of balkon ook opfleuren met de éénjarige tuinplanten? Vanaf het voorjaar vindt u bij ons perkgoed in diverse soorten en maten voor scherpe prijzen. U bent in Brugge of Ieper van harte welkom. Bij ons kunt u tevens ook terecht voor passende bloempotten, plantenbakken en potgrond. Thuis kunt u dus meteen aan de slag! Maak uw tuin of balkon zomers met onze éénjarige planten. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum in Brugge en Ieper, plan hieronder uw route en dan zien we u hopelijk snel een keer!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route