Hortensia

Iedereen kent ze wel: de hortensia. Dit is een zeer populaire tuinplant en in vele tuinen te vinden. De hortensia is populair, omdat de plant prachtig van kleur is en tal van bloemen heeft. U kunt er naar blijven kijken! Een hortensia is echt een aanwinst voor in uw tuin of op het balkon. De verzorging van deze tuinplant is absoluut niet moeilijk, dus kies voor een mooie hortensia! Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u dan ook diverse soorten hortensia's. Wilt u weten welke soorten populair zijn bij Groencentrum? Lees dan snel verder!

Het planten van de hortensia

Het is belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden wanneer u een hortensia heeft. Denk dan aan het snoeien, hoeveelheid water geven en de goede grond. Hortensia's kunnen in een pot worden gepland of in de volle grond. Het is belangrijk dat de plant op een plek staat in de halfschaduw. Zonlicht heeft de hortensia namelijk echt nodig. Een hortensia kan ook zeker in de volle zon, maar dan moet u de tuinplant veel water geven. Bij het planten is het belangrijk dat u speciale hortensia grond gebruikt. Deze grond heeft een goede balans en geeft de bodem een luchtige structuur. Wist u dat de kleur van de hortensia wordt beïnvloed door de zuurgraad in de grond. Wanneer er bijvoorbeeld meer kalk in de grond zit, kleurt de hortensia roze. Bij een zure grond wordt de hortensia blauw. Een bijzondere plant is het dus wel! 

Groencentrum | Brugge | Ieper | Hortensia | Hortensia kopen

Het verzorgen van hortensia's: wanneer kunt u de hortensia snoeien?

Bij het snoeien van de hortensia moet u rekening houden welk soort het is. De hortensia's zijn namelijk te verdelen in twee soorten:

  • Op éénjarig hout bloeiende hortensia's (bijvoorbeeld de pluimhortensia) - Snoei deze soort in het vroege voorjaar, ongeveer 30 centimeter boven de grond. Is de hortensia al aardig gegroeid? Kies er dan voor om alleen de bloemen af te knippen.
  • Op tweejarig hout bloeiende hortensia's (bijvoorbeeld de eigenbladhortensia) - Deze hortensia soort hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. Elk jaar moeten wel de uitgebloeide bloemen worden verwijderd. De beste tijd om dit te doen is na de winter en voor 1 maart.

Wat zijn populaire hortensia's?

Bij Groencentrum vindt u diverse hortensia's in prachtige kleuren. Enkele soorten zijn erg populair en een echte eyecatcher in uw tuin! 

  • Pluimhortensia - Hydrangea paniculata
  • Sneeuwbalhortensia - Hydrangea arborescens 'Annabelle'
  • Boerenhortensia - Hydrangea macrophylla

Wilt u deze prachtige planten bewonderen? Bezoek dan één van onze winkels.

Groencentrum | Brugge | Ieper | Hortensia | Hortensia kopen

Een prachtige hortensia kopen? Kom naar Groencentrum in Brugge of Ieper

Hebben wij u overtuigd en wilt u ook graag een hortensia? Kom dan naar Groencentrum en kies uw favoriet! In onze winkels vindt u hortensia's in diverse kleuren en soorten. Neem ook meteen een kijkje op onze afdeling met bloempotten, waar u een mooie pot kunt vinden die perfect bij de hortensia past. Heeft u toch nog vragen over de hortensia? Onze plant-experts helpen u graag. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper. We hopen u snel te zien bij Groencentrum!

Meer over tuinplanten
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route