Calluna

De Calluna ook wel bekend als struikheide, is een wintergroene plant en komt voor in vele maten, met verschillende kleuren blad en bloemen. Ze zorgen voor een kleurrijk accent in de wintertuin. De laagblijvende rassen kunnen goed als herfstbeplanting in pot worden gehouden op balkon, pattio of in de tuin.

Calluna en andere tuinplanten

De Calluna is erg mooi in combinatie met andere zuurminnende tuinplanten zoals Rhododendron, Erica (dopheide) , Daboecia (Ierse heide), Kalmia (lepelboom), Enkianthus, Pieris en verschillende siergrassen.

Hoe verzorg je de Calluna?

De Calluna is een makkelijke plant om te verzorgen, enkel na de bloei snoeien om de planten compact te houden. water geven, doe je het liefst met regenwater, zuurminnende planten zijn niet dol op leidingwaster, daar zit teveel kalk in.

Calluna bij Groencentrum Brugge en Ieper

In ons tuincentrum hebben we verschillende soorten heide om uw tuin, balkon of pattio mee op te fleuren dit najaar en deze winter. Neem een kijkje op onze website waar u alle informatie over de Calluna en andere Heidesoorten vindt. Uw eigen Calluna plant aanschaffen kunt u in een van onze Groencentrum tuincentra in Brugge of Ieper.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route