Viburnum

Ben je op zoek naar winterbloeiers die kleur aan jouw tuin geven? Dan ben je bij Groencentrum in Brugge en Ieper op het goede adres. In onze winkels vind je onder andere de Viburnum, ook wel sneeuwbal genoemd. Deze winterharde plant is een prachtige eyecatcher in jouw tuin. Waarom? Deze plant geeft je van de herfst tot de lente twee kleuren: uit de rode knoppen van deze plant groeien uiteindelijk prachtige witte bloemen.

Wat is de Viburnum Tinus?

Er is vele soorten Viburnum, maar de bekendste soort is de Viburnum Tinus. De Viburnum Tinus is een prachtige tuinplant die je het hele jaar kunt kopen en die ook het hele jaar geplant kan worden. Dit is een groenblijvende heester die in de winter groeit, bloeit en ook nog eens heel lekker ruikt, Dat maakt deze plant zo aantrekkelijk! In de donkere wintermaanden heb je dus wel wat kleur in de tuin en daar wordt iedereen toch blij van? 

Verzorgingstips voor de Viburnum

Heb je de Viburnum gekocht? Dan geven wij je graag verzorgingstips:

  • Deze plant staat het liefst in de volle zon of halfschaduw.
  • De grond waar de plant in staat moet voedzaam en humusrijk zijn.
  • Snoeien is absoluut niet nodig! Hooguit moet u de struik snoeien om hem in vorm te houden. Dit kunt u het best direct na de bloei.
  • Heeft u de plant gesnoeid? Strooi dan een laagje compost en mestkorrels op de voet van de struik en zorg dat de aarde niet uitdroogt. Op deze manier geef je de plant net even die extra boost!

Groencentrum | Brugge | Ieper | Viburnum

Viburnum kopen bij Groencentrum

Woon je in de buurt van Brugge, Zedelgem, Knokke, Ieper of Zonnebeke en ben je op zoek naar deze prachtige tuinplant? Breng dan snel een bezoekje aan Groencentrum in Brugge of Groencentrum in Ieper. Wij zijn specialist in planten; bij ons vind je alleen planten van zeer goede kwaliteit en voor een scherpe prijs. Zo vind je naast de tuinplanten in onze winkels ook prachtige kamerplanten, bloembollen, zaden, meststoffen en bloempotten. Heb je vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op of kom langs! Bekijk de openingstijden van onze winkel in Brugge en Ieper en dan zien we je hopelijk snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten