Olijfboom

Als wij aan een olijfboom denken, dan denken we zon, warmte en Middellandse Zee. Oorspronkelijk komt de olijfboom uit het gebied rond Israël, maar tegenwoordig zien we steeds meer olijfbomen in de West-Europese tuinen. Olijfbomen worden in pot geplant en zijn daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Wanneer het gaat vriezen kunt u de boom gemakkelijk verplaatsen naar een ruimte waar het niet vriest. Vorst overleeft de olijfboom namelijk niet. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u op de tuinplanten afdeling uiteraard ook olijfbomen.

De olijfboom houdt van warmte en licht

De olijfboom groeit in warme gebieden natuurlijk in de volle zon. Zet hem in uw tuin daarom ook in de volle zon. Uiteraard zijn in België de zonuren lang niet zoveel als in Spanje. U zult ook zien dat de olijfboom zich minder snel zal ontwikkelen, maar hij groeit verder prima. Zorg er daarom voor dat de olijfboom de winter overleeft en tijdens de vorst binnen wordt gezet. Door de pot waar de grond en de wortels in zitten, te beschermen kunt u na de vorst de olijfboom weer op een mooie plek in de tuin zetten. U moet de olijfboom als echte sierplant zien met een exotisch tintje.

Groencentrum | Brugge | Ieper | Olijfbomen | Olijfboom kopen

Het snoeien van de olijfboom

Om de olijfboom in vorm te houden, moet u hem snoeien. Zo behoudt de olijfboom zijn exotische uitstraling én vorm. Daarnaast is het goed voor de plant om te snoeien, omdat de plant zijn energie over minder takken hoeft te verspreiden. De beste tijd om te snoeien is in het voorjaar, omdat de plant dan in de groeiperiode zit en zich veel beter herstelt. Naast het snoeien is het natuurlijk ook belangrijk dat de olijfboom voldoende water krijgt. De boom moet altijd in licht vochtige grond staan. Dit betekent dat u de olijfboom in de zomer soms wel 2 tot 3 keer water moet geven.

Groencentrum | Brugge | Ieper | Olijfbomen | Olijfboom kopen

Een olijfboom kopen in Brugge of in Ieper

Als u een olijfboom koopt in onze tuincentra, dan kunnen we u uiteraard voorzien van persoonlijke tips en meer informatie. Wij geven onze klanten in ieder geval altijd het volgende mee:

  • Wanneer de olijfboom harder groeit, in de maanden maart tot en met september is het raadzaam om deze bij te voeden. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale meststoffen die zijn afgestemd op de belangrijkste behoeften van de plant. Met organische meststoffen bereikt u vaak het beste resultaat voor de olijfboom én de omliggende planten in uw tuin, omdat deze middelen het meeste overeen komen met de voedingsstoffen in de natuur. Kalk is ook een goede voedingsbron voor de olijfboom. 
  • Als u de olijfboom binnen neer zet is een watersysteem erg handig, omdat u dan precies kunt zien wanneer u weer water moet geven. 

Koop een prachtige olijfboom bij Groencentrum

Wilt u een mooie eyecatcher in de tuin? Kies dan voor een olijfboom! Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u diverse maten olijfboom. Welke maat past in uw tuin? Wilt u advies over de olijfbomen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in één van de winkels. Onze experts op het gebied van tuinplanten staan voor u klaar. Bekijk onze openingstijden en dan hopen we u snel te zien bij Groencentrum! 

Meer over tuinplanten
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route