Oleander

Een echt vakantiegevoel in eigen tuin creëert u met de prachtige oleander. De Oleander komt veel voor rondom de middellandse zee en brengt daarom een zomers vakantiegevoel mee. U vindt deze tuinplanten bij de Groencentrum vestigingen in Brugge en Ieper. Uiteraard voorzien wij u ook graag van advies over de standplaats, verzorging en het water geven. Zo kunt u optimaal genieten van deze mooie tuinplant! Omdat de Oleander maar weinig vorst kan verdragen, kan deze het beste als een kuipplant behandeld worden. 

De verschillende kleuren en maten Oleander

De Oleander heeft een leerachtig blad en witte, rode, of roze bloemen. U vindt de Oleander zowel als kleine boompjes, als in leivorm waarmee deze een smalle afscheiding of haag kan vormen. De bloeitijd vindt plaats van het begin van de zomer tot eind september. Tijdens het overwinteren is een lichte en vorstvrije plek de meest verstandige optie, zodat de plant in het voorjaar (voorzichtig met late nachtvorst) weer naar buiten kan. In zijn natuurlijke omgeving kan de Oleander uitgroeien tot zo'n 5 meter, maar als kuipplant blijft dit zo'n 2 meter hoog. 

De Oleander verzorgen

U kunt de Oleander plaatsen in een ruime kuip of pot, met mediterraanse potgrond voor een weelderige bloei. Op een zonnige plek zal de plant zich snel thuis voelen, maar houd er wel rekening mee dat de potgrond niet uit mag drogen. Een aantal tips zetten wij voor u op een rijtje: 

  • Controleer in de zomer geregeld of de potgrond nog vochtig is en geef eventueel zelfs dagelijks water
  • Om de 2 a 3 jaar kunt u de Oleander verpotten
  • Geef in de bloeiperiode om de 2 weken plantenvoedsel bij het water 
  • Overwinteren kan de plant het beste binnen, op een lichte plek. 
  • In principe is snoeien niet nodig, maar u kunt voordat u deze binnen zet de takken terug knippen. 
  • Houd er rekening mee dat de plant giftig is, bijvoorbeeld als u kleine kinderen of huisdieren heeft. 

Oleander Groencentrum Ieper en Brugge

Wanneer moet de oleander gesnoeid worden?

Soms wordt de Oleander gesnoeid wanneer deze alleen nog aan de uiteinden takken met bloemen geeft. Echter is het zonde om deze bloemen en knoppen dan weg te snoeien, want als deze eenmaal terug groeien zal dit vooral aan de uiteinden zijn. Wordt de plant bijvoorbeeld te breed, dan kunt u uiteraard een stukje weg halen, maar voor het terug laten groeien van de bloemen is het zonde om deze eerst weg te snoeien!

Lees meer over de oleander

Bezoek onze vestigingen in Brugge en Ieper voor de Oleander en nog veel meer!

U bent natuurlijk van harte welkom bij allebei onze vestigingen van het Groencentrum in Brugge en Ieper. Hier vindt u een heel divers aanbod aan tuinplanten, met bijvoorbeeld ook vrolijke perkplanten waarmee u uw tuin een fleurige uitstraling geeft. Uiteraard vindt u ook de benodigdheden om uw Oleander zo goed mogelijk te verzorgen bij ons, zoals voeding, speciale potgrond enzovoort. Indien u vragen heeft staat er altijd iemand voor u klaar. Bekijk hieronder de snelste route naar een van onze vestigingen, dan zien wij u graag tegemoet!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route